Diagrama orei de culcare a școlarului. Pedagogul care l-a postat, șocat de numărul mare de distribuiri

Un pedagog de școală elementară din Olanda a postat un tabel găsit pe o pagină de socializare care prezenta ora de culcare pentru școlari, în funcție de ora de trezire și de vârstă, însă recunoaște că nu se aștepta să aibă un asemnea impact. 

Fiecare părinte încearcă sau ar trebui să impună odată cu începerea unui nou an școlar un program de somn riguros copiilor lor. Din dorința de a le veni în ajutor părinților cu copii școlari, Yolanda de Yong, pedagog la o școală elementară din Olanda, a postat un tabel care prezintă ora la care ar trebui să meargă copilul la culcare, în funcție de vârstă, pentru a avea suficientă energie pentru următoarea zi. 

De atunci, tabelul a depășit 380.000 de distribuiri.

"Pe mine m-a șocat faptul că tabelul a fost distribuit de atâția oameni. Nu a fost făcut de mine. L-am găsit pe o pagină de socializare și m-am gândit că este foarte benefic pentru părinți", a declarat Yolanda de Yong, citează desprecopii.com.

Părerile părinților sunt totuși împărțite. În timp ce unii dintre ei consideră ca acest tabel este foarte sever cu copii, găsindu-l nefolositor, alții susțin că diagrama prezentată confirmă programul stabilit de ei pentru copiii lor: "Am patru copii și m-am interesat mult să aflu ora corectă de culcare. Cu mulți ani în urmă, am început configurarea programului lor de somn în funcție de câtă odihnă aveau nevoie. Mă bucur să văd că această diagramă respectă cu exactitate programul pe care noi ni l-am fixat deja", a declarat o mămică.

Referitor la același subiect, medicii pediatri recomandă un program de somn de 10-12 ore pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3-6 ani și 10-11 ore de somn pentru cei de 7-12 ani. În ceea ce privește culcarea propriu-zisă și adormirea copilului, medicul pediatru Jennifer Shu consideră benefic crearea unei rutine de seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel