Diaconu, ACHITAT în dosarul pentru conflict de interese. Ce spune Ponta

agerpres_5857047
agerpres_5857047

Fostul ministru al Culturii a fost achitat, joi, de Curtea de Apel București, într-un dosar în care este acuzat de conflict de interese. Instanța a stabilit ca Mircea Diaconu să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Decizia de achitare poate fi atacată al ÎCCJ. În noiembrie 2012, Mircea Diaconu, care era senator PNL, a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese. Dosarul a ajuns la ICCJ. O lună mai târziu, Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Senat, iar plenul Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care s-a declarat vacant mandatul de senator al lui Diaconu. În calitate de director al Teatrului Nottara, Diaconu era acuzat că i-ar fi acordat soţiei sale mai multe contracte privind organizarea unor spectacole. Procurorii au cerut magistraţilor închisoare pentru Mircea Diaconu.

Acum, după un an și jumătate, Curtea de Apel a decis achitarea, printr-o decizie care poate fi atacată la ICCJ.

"Îi urez mult succes în PE"

Premierul Ponta a salutat, pe pagina de Facebook, decizia judecătorilor. "Mă bucur pt decizia Curții de Apel în cazul domnului Mircea Diaconu! Îl apreciez ca om și personalitate culturală, am lucrat foarte bine cât a fost ministru și îi urez mult succes în reprezentarea României în Parlamentul European", a scris premierul pe pagina de Facebook.

"Nu vă imaginați că chestia asta depinde de părerea ANI"

ANI a informat, miercuri, că Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare din cauza stabilirii incompatibilități ca senator. Liberalul a declarat, pentru DC News: "Când am decis că vreau să candidez, m-am gândit la toate. Nu vă imaginați că chestia asta depinde de părerea ANI. Pentru europarlamentare este altă funcție decât cea de senator, e alt sistem de vot este cu totul o altă lege. Termenul "electoral" din legea invocată de ANI e foarte ciudat. Avocații mei încearcă să detecteze exact definiția acestui termen. Într-unele materiale apare "eligibil", într-altele "electorale" și nu este foarte clar. Aștept de la ANI să mă conteste. Ce a transmis ANI e amenințare. Ei atacă, iar eu mă voi apăra". Ulterior, Curtea de Apel București l-a achitat pentru conflict de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel