EXCLUSIV  Diaconescu (PMP), după protocolul din coaliţie: Nu mi-am închipuit că primul ministru trebuie să ceară voie de la partide ca să schimbe miniștri

foto Dacian Cioloș Facebook
foto Dacian Cioloș Facebook

Invitat la Interviurile DC News, Cristian Diaconescu (PMP) s-a arătat indignat de faptul că USR nu a fost de acord cu demiterea lui Vlad Voiculescu, iar premierul Cîțu ar fi trebuit să ceară voie partidelor pentru a demite un membru al Guvernului.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară face referire la protocolul semnat între partidele din coaliţie, potrivit căruia premierul trebuie să se consulte cu partidul din care face parte un ministru, dacă doreşte revocarea acestuia din funcţie. 

Asta în ciuda declaraţiilor făcute de Florin Cîţu, care a spus că el răspunde pentru Guvern şi că va lua deciziile în spiritul şi litera Constituţiei. 

”Sunt premierul României, cu atribuții și responsabilități. Sunt cel care răspunde politic pentru acest Guvern, nu răspunde altcineva. Această responsabilitate este enormă și-i asigur pe toți românii că voi exercita această atribuție în spiritul și litera Constituției tot timpul. Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare” a subliniat Florin Cîțu. 

VEZI Cîțu: Completarea protocolului coaliției nu aduce nimic nou. Prerogativele constituţionale ale premierului rămân

„Am văzut scandalul cu fostul ministru al Sănătății. Am fost și eu în trei guverne, dar nu mi-am închipuit vreodată că poți să faci o înțelegere prin care primul ministru să ceară voie de la partide să schimbe miniștri. Iertați-mă!

Asta s-a dat ca un semn de maturitate, o concesie reciprocă, tocmai ca să meargă bine țara? Zău? Pe bune?“, a precizat președintele PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel