Diaconescu: Franța și Germania sunt nedrepte față de România

Cristian_Diaconescu
Cristian_Diaconescu

Preşedintele de onoare al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Cristian Diaconescu, consideră că scrisoarea trimisă de miniştrii de interne francez şi german, în care cer amânarea aderării României la Spațiul Schengen, este un demers incorect şi nedrept atât din punctul de vedere al tratatului constitutiv al Uniunii Europene, cât şi din punctul de vedere al eforturilor României pentru a deveni un stat membru al Acordului Schengen.

Din punct de vedere tehnic toate condiţionalităţile evaluate de UE au fost considerate a fi îndeplinite de către autorităţile de la Bucureşti. Acordul Schengen este un act european care se referă la domenii strict delimitate. (...) Conectarea mecanismului de verificare cu decizia în ceea ce priveşte Acordul Schengen este un gest politic pe care-l consider nedrept şi realmente nu ţine seama de faptul că România are a doua frontieră ca lungime, după Finlanda, a UE, către est şi sud-est. (...) În mod normal ar fi trebuit ca demersuri politice insistente să fie făcute tocmai pentru a se clarifica o astfel de situaţie. Nu e normal ca România să fie amânată. Există pericolul ca această amânare să se facă sine die. Ideea că s-ar da un termen în toamna anului 2011, după părerea mea, este doar perdea de fum, a subliniat fostul ministru de externe, citat de Agerpres

Franţa şi Germania au cerut oficial amânarea aderării Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen. Într-o scrisoare a miniştrilor francez şi german de Interne către comisarul pentru Afaceri Interne în Comisia Europeană, Cecilia Malmstrom, se spune că această aderare ar fi prematură dacă ar avea loc în martie 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel