Diabetul zaharat monitorizat prin senzori de Apple

Gigantul informatic Apple ar dezvolta de mai mulţi ani, şi în mare secret, o tehnică menită să faciliteze în mod considerabil monitorizarea diabetului zaharat prin intermediul senzorilor, informează AFP şi Reuters citând canalul american CNBC. 

Potrivit CNBC, care a declarat că se bazează pe trei surse fără a menţiona numele acestora, proiectul a fost inspirat de o idee lansată de legendarul fondator al Apple, Steve Jobs, care a imaginat utilizarea unor elemente precum un ceas conectat pentru măsurarea diferitelor semne fiziologice, inclusiv glicemia. 

O astfel de tehnică ar permite persoanelor care suferă de diabet să îşi monitorizeze în permanenţă nivelul de glucoză din sânge fără a mai fi nevoie să îşi înţepe cu regularitate vârful degetelor, cum se întâmplă în prezent. 

CNBC afirmă că proiectul a devenit realitate de mai bine de cinci ani - Steve Jobs a decedat în 2011 - şi că acesta se află într-o fază suficient de avansată pentru ca Apple să avanseze către studiile de fezabilitate şi să se gândească deja la procedurile de reglementare. 

La acest proiect ar lucra, din 2016, o echipă formată din treizeci de persoane, într-o locaţie aflată la câţiva kilometri de sediul central al grupului din Cupertino (California). 

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze aceste informaţii, precizează Reuters. 

O astfel de tehnică, care se bazează în special pe senzori optici şi implică, probabil, ceasurile Apple Watch lansate în 2015, ar plasa Apple pe un domeniu deja explorat de mai mulţi ani de către Alphabet, "părintele" Google. 

Alphabet, care dezvoltă, alături de elveţienii de la Novartis, un proiect privind lentilele de contact, a lansat la sfârşitul anului un joint-venture cu laboratorul francez Sanofi pentru a concepe dispozitive conectate în vederea monitorizării diabetului. Grupul în cauză, Onduo, a anunţat că primele produse dezvoltate vor apărea în următorii doi sau trei ani, precizează AFP, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel