DGPMB: Patru bărbaţi reţinuţi pentru furturi comise în Centrul Vechi din București. Victimele sunt turişti străini

Patru bărbaţi suspectaţi de comiterea unor furturi din buzunare în Centrul Vechi, victimele lor fiind turişti străini, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, a anunţat, vineri, Poliţia Capitalei.

'În perioada iulie - septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei pentru Centrul Vechi - Biroul de Investigaţii Criminale au documentat activitatea a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, despre care existau date şi indicii conform cărora aceştia aveau preocupări de natură infracţională. Astfel, din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii distrăgeau atenţia cetăţenilor străini sub pretextul efectuării unor fotografii, timp în care le sustrăgeau bunuri din buzunare sau genţi', se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi patru de aducere, suspecţii fiind depistaţi şi conduşi la audieri. 'În urma investigaţiilor efectuate, în sarcina acestora s-a stabilit că la data de 11 iulie, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant din sectorul 3, profitând de neatenţia unui cetăţean străin, i-ar fi sustras portofelul cu documente, carduri şi suma de peste 350 de euro.

Ulterior, ar fi folosit cardurile la operaţiuni financiare la o societate comercială', precizează Poliţia Capitalei. În urma percheziţiilor, la domiciliile celor patru au fost găsite unele dintre obiectele sustrase, precum şi alte bunuri ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptelor. Cercetările în dosar sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, suspecţii reţinuţi urmând să fie prezentaţi magistraţilor pentru stabilirea măsurilor preventive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel