DGASPC Mehedinţi: Nu am fost informaţi despre operaţiunea de preluare a minorei de la Baia de Aramă

Fetiță-ridicată-cu-forța-de-Poliție
Fetiță-ridicată-cu-forța-de-Poliție

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi informează, printr-un comunicat de presă, că nu a fost informată cu privire la operaţiunea de preluare a minorei desfăşurată vineri la familia din Baia de Aramă şi nici nu a fost solicitată prezenţa vreunui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni.

"Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi nu a fost informată cu privire la preluarea minorei din data de 21.06.2019, nefiind solicitată prezenţa unui reprezentant al instituţiei în cadrul acestei operaţiuni. Arătăm că, prin Decizia Curţii de Apel Craiova din data de 23.04.219 s-a încuviinţat adopţia la familia adoptatoare, aceştia devenind părinţii minorei şi singurii îndreptăţiţi să exercite drepturile şi obligaţiile părinteşti", se afirmă în comunicatul de presă menţionat.

Totodată, DGASPC Mehedinţi mai subliniază că "a acordat o atenţie deosebită acestui caz". "Dorim să subliniem că D.G.A.S.P.C. Mehedinţi a acordat o atenţie deosebită acestui caz, acţionând în mod diligent, raportat la circumstanţele cauzei şi a întreprins toate măsurile legale ce se impuneau, în vederea preluării minorei, luând în considerare atât interesele, cât şi drepturile şi libertăţile tuturor părţilor implicate, în special interesul superior al copilului", se mai afirmă în comunicat.

Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei au informat că numărul poliţiştilor care au participat la misiunea de dare spre adopţie a fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă a fost stabilit după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic.

"În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la faţa locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane. Aşadar, reiterăm faptul că principala misiune a poliţiştilor a fost asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă, iar în interiorul locuinţei au intrat trei poliţişti care au însoţit procurorul de caz şi reprezentanţi ai DGASPC", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție

Potrivit sursei citate, poliţiştii IPJ Mehedinţi au fost delegaţi de procurorul de caz să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hotărâre judecătorească definitivă.

"Toate activităţile de la faţa locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul poliţiştilor prezenţi în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic", precizează IGPR.

Fetiţa de 8 ani a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, iar autorităţile au considerat că fata stă ilegal la domiciliul acesteia.

În imaginile înregistrate de soţul asistentei maternale apare fetiţa de 8 ani, care plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune 'mama'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel