EXCLUSIV  Dezvoltarea Bucureştiului, blocată. Daniel Florea: Interese imobiliare. De aceea există atâta haos

Lucrari constructii - foto ilustrativ
Lucrari constructii - foto ilustrativ

Daniel Florea, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a acordat un interviu DC News în care a abordat şi subiectul Planului Urbanistic General al Capitalei (PUG), document a cărui actualizare tărăgănează de ani buni, timp în care oraşul nu se poate dezvolta edilitar coerent şi corespunzător perioadei în care trăim.

"Avem o mare problemă legată de PUG-ul Bucureştiului care trebuie actualizat pentru că nu mai corespunde de niciun fel cu realitatea din teren şi faptul că, până acum, sectoarele nu au avut planuri coordonate. Noi suntem în perioada finală de elaborare a PUZ pentru Sectorul 5, aşa cum toate sectoarele sunt în faza finală. O dată ce ele vor fi gata, vor fi puse cap la cap şi vom avea un PUG al Bucureştiului care ne va permite să construim. (...) Acesta este motivul pentru care Bucureştiul nu s-a dezvoltat cum trebuie. De aceea există atâta haos şi în ceea ce priveşte circulaţia dar şi dezvoltările imobiliare.

Interesele imobiliare sunt cele care blochează, în primul rând, Planul Urbanistic General pentru că sunt unii care au acum terenuri care sunt în zona verde şi care ar vrea să construiască pe ele. Şi ei vor să se schimbe PUG-ul; şi vine X şi contestă în instanţă; alţii au zone industriale şi vor să construiască blocuri. Şi iar vine concurentul şi spune ‚NU’. Şi contestă acea decizie", a explicat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel