Dezvăluirile unui ofițer de securitate. Avertismentul lui Gorbaciov pentru Ceaușescu-VIDEO exclusiv

Cu doi ani înainte de Revoluție, Mihail Gorbaciov l-a avertizat pe Nicolae Ceușescu cu privire la evenimentele care urmau să aibă loc, susține fostul ofițer de securitate, generalul Andrei Eugen Cristea.

Mihail Gorbaciov i-a spus lui Nicolea Ceaușescu, în prima vizită pe care a efectuat-o în România, în anul 1987, să-și dea demisia din toate funcțiile. 

Fostul ofițer de securitate, Andrei Eugen Cristea, a povestit pentru DC NEWS că Mihail Gorbaciov i-a spus lui Ceaușescu, în toate cele trei întâlniri, să renunțe la putere. Ceea ce înseamnă că Revoluția ar fi putut fi pregătită cu câțiva ani înainte de 1989.

"Am avut ocazia să văd în 1987 niște transformări în domeniul politicii comuniste, coordonate de Moscova (...) Atât în prima seară, a primei vizite făcute în România (vizita lui Mihail Gorbaciov n.r), cât și vizita făcută în 1988 și cea din 1989. La orele 21.00, Nicolae Ceaușescu împreună cu soția lui au oferit o masă în cinstea lui Gorbaciov. La această masă au participat doar cei doi președinție și întâlnirile lor. Aceste întâlniri au fost importante. După jumătate de oră de la primire, Gorbaciov i-a spus-o foarte clar lui Ceaușescu. Era pentru prima dată când se spunea, nu în fața celorlalți, ci între el și gazdă. I-a spus să-și dea demisia din toate posturile pe care le ocupă, inclusiv soția.

Când Gorbaciov a pus o asemenea temă în joc el avea pregătit înlocuitor? Sigur că da. Nu a fost o chestiune întâmplătoare", ne-a spus generalul Cristea.

Plecarea lui Silviu Brucan în SUA

Gen. Andrei Eugen Cristea susține că Silviu Brucan a avut un rol important în evenimentele din decembrie 1989. Dovadă în acest sens ar putea fi vizita pe care a făcut-o Brucan în SUA, unde s-ar fi întâlnit cu amabsadorul URSS.

"Silviu Brucan a cerut să-și vadă prietenii din SUA și Anglia. I s-a dat imediat aprobarea. În America a avut întâlnire cu secretarul de stat și cu ambasadorul URSS-ului în SUA. Nimeni nu știe ce s-a discutat. Pleacă din SUA și ajunge în Anglia, unde are întâlniri la nivel mare. Urma să vină în România, dar nu a ajuns. Din Anglia a ajuns în Austria, apoi la Moscova. Nu i s-a pus ștampilă pe pașaport nici când a intrat și a ieșit din Austria, nici când a intrat și a ieșit din Moscova. A avut o întâlnire cu Gorbaciov. Care a fost scopul?", ne-a mai spus fostul ofițer de securitate.

Discuția dintre Gorbaciov și Ceaușescu a fost înregistrată

Întâlnirea dintre Nicolae Ceaușescu și Mihail Gorbaciov a avut loc la villa de pe strada Klaininn ( numele actual este Mircea Eliade n.r-), care era dotată cu microfoane. Generalul Andrei Cristea a declarat că discuția, care a durat trei ore și jumătate, a fost înregistrată însă nu se vrea să fie făcută publică.

"Totul a fost înregistrat. Nu se spune că nu. A fost înregistrat cu acordul lui Gorbaciov. Nimeni nu-și permitea, din securitatea română, să facă ceva fără acord, fără indicație. De ce nu se vrea publicarea lor?", a declarat Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel