Dezvăluiri: Coco Chanel a spionat pentru nazişti sub numele de Westminister

coco-chanel
coco-chanel

Dezvăluirea şocantă despre legătura lui Coco Chanel cu naziştii apare într-o carte despre viaţa creatoarei de modă, informează New York Post. Potrivit autorului cărţii, jurnalistul Hal Vaughan, creatoarea brandului Chanel oferea informaţii organizaţiei militare germane Abwehr.

Jurnalistul Hal Vaughan, născut în Statele Unite şi care trăieşte la Paris în prezent, povesteşte, în cartea „Sleeping With the Enemy: Coco Chanel's Secret War", care va apărea zilele viitoare, despre colaborarea lui Gabrielle Bonheur, căci acesta era adevăratul nume al lui Coco Chanel, cu naziştii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit lui Vaughan, Coco Chanel a fost recrutată în Abwehr în 1940, fiind introdusă de unul dintre iubiţii ei, Hans Gunther von Dincklage, un agent secret german.

Dincklage, scrie Vaughan, i-a aranjat relaţia cu oficialii nazişti din Paris şi Berlin, obţinând în schimb ca iubita lui Coco să locuiască la Hotelul Ritz din Paris, ocupat la acea vreme de oficialii nazişti.

Designerul a fost înregistrat în arhivele Abwehr sub denumirea de Agentul F-7124, mai spune jurnalistul. Numele de cod al lui Coco Chanel era "Westminster", numele unui prieten mai vechi şi fost iubit de-al creatoarei.

În carte se mai spune că Chanel s-a folosit de legătura cu nazişti pentru a-şi recâştiga dreptul de proprietate asupra parfumului Chanel No. 5 de la partenerii ei evrei, Wertheimers, care produceau şi distribuiau parfumul în întreaga lume. Încercarea ei a eşuat. Chanel No. 5 a continuat să fie cel mai bine vândut parfum din istorie.

Coco Chanel a fugit în Elveţia împreună cu Dincklage. A revenit la Paris nouă ani mai tîrziu, în 1970, nefiind niciodată acuzată de colaborare cu naziştii. A murit un an mai târziu, relatează realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel