Dezinsecție Capitală. Decizia Gabrielei Firea

tratament combatere tantari
tratament combatere tantari

Gabriela Firea, în urma ședinței de lucru de marți cu reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, responsabile cu programele de dezinsectie (combatere tantari), a decis luarea  tuturor  masurilor, astfel incat aceste tratamente sa fie aplicate unitar si eficient in sectoarele Capitalei.

Astfel, Primarul General, Gabriela Firea a solicitat intensificarea tratamentelor de combatere a tantarilor acolo unde exista sesizari din partea cetatenilor, mai ales ca actualele conditii meteorologice, ploi si umezeala accentuata, favorizeaza inmultirea acestor insecte.

Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868, disponibil 24 h/24, la care cetatenii pot face sesizari cu privire la necesitatea aplicarii, in anumite zone, a unor tratamente suplimentare pentru combaterea tantarilor.

Totodata, edilul sef face un apel catre asociatiile de proprietari sa ia masuri pentru eliminarea tuturor acumularilor de apa din subsolurile inundate, pentru ca acestea constituie factori favorizanti dezvoltarii larvelor si ulterior populatiilor adulte de tantari.

Reamintim ca detinatorii de terenuri virane pe care se dezvolta vegetatie spontana au obligatia sa indeparteze buruienile de pe aceste terenuri pentru ca acestea reprezinta factori de dezvoltare a populatiei de tantari. Politistii locali din cadrul Politiei Locale Bucuresti se afla in teren pentru a verifica atat actiunile de combatere a tantarilor cat si starea terenurilor virane, in sensul indepartarii vegetatiei spontane si mentinerii starii de salubrizare pe aceste terenuri.

Al noulea tratament de combatere a țânțarilor

Primaria Municipiului Bucuresti continua tratamentele de combatere a tantarilor, la aceasta data aflandu-se in derulare cel de-al noualea tratament, care a inceput in seara zilei de 23.07.2018. Pentru anul in curs, sunt prevazute, conform Planului Unitar de Igienizare aprobat prin HCGMB nr 5/2018 si conform contractului incheiat cu operatorul serviciului S.C Coral Impex SRL (care poate fi consultat pe site-ul PMB), 12 tratamente de dezinsectie – combatere tantari.

Se estimeaza ca tratamentul in curs se va finaliza in noaptea de 31.07.2018. In perioada 01-03.08.2018 se va efectua evaluarea tratamentului, iar dupa aceasta etapa, in functie de evolutia conditiilor meteorologice, aplicarea tratamentelor impotriva tantarilor va continua.

Reamintim ca, in cadrul tratamentelor, actiunea de combatere a tantarilor s-a efectuat pe spatiile verzi aferente aliniamentelor stradale, in parcurile Municipiului Bucuresti, gradini publice, inclusiv pe spatiile verzi aferente spitalelor si unitatilor militare.

Vezi si: Eco-vouchere, Primăria Capitalei, precizări privind eliminarea din trafic a autovehiculelor poluante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel