Dezbaterea TV dintre Truss și Sunak a fost oprită după ce prezentatoarea a leșinat

Liz Truss, candidată la succesiunea lui Boris Johnson, vrea să consolideze Commonweath-ul ca bastion împotriva Chinei - Foto Agerpres
Liz Truss, candidată la succesiunea lui Boris Johnson, vrea să consolideze Commonweath-ul ca bastion împotriva Chinei - Foto Agerpres

A doua dezbatere TV dintre candidații la conducerea conservatoare Liz Truss și Rishi Sunak a fost oprită dramatic după ce prezentatoarea Kate McCann a leșinat, întrerupând o ciocnire amară cu privire la finanțarea sistemului de sănătate și reducerile de taxe.

În cadrul evenimentului, găzduit de TalkTV, aspiranții în conducerea conservatorilor a fost întrebat de un membru al publicului, bolnav de cancer: „De ce este stricat NHS (n.r. sistemul de sănătate britanic)?”

Cei doi au discutat despre planuri, inclusiv reducerea numărului de manageri NHS și lansarea de noi tehnologii. Truss a susținut că o mare parte din infrastructura serviciilor de sănătate se prăbușește.

Dezbaterea, programată inițial pentru a dura o oră, a fost oprită la jumătatea drumului, după ce Kate McCann, prezentatoarea, a leșinat în afara camerei în timp ce Truss vorbea.

Telespectatorii au auzit un zgomot puternic, Truss părând șocată și ținându-și mâinile la față. Ea a început să meargă spre locul în care stătuse McCann înainte ca fluxul video să fie tăiat. Dezbaterea nu s-a reluat.

Postul a spus mai târziu că McCann „a leșinat în seara asta și, deși este bine, sfatul medical a fost că nu ar trebui să continuăm dezbaterea”.

Truss, despre care sondajele sugerează că îl devansează pe Sunak în votul membrilor partidului conservator pentru a găsi un înlocuitor pentru Boris Johnson, și-a repetat atacurile la decizia lui Sunak de a crește asigurările naționale pentru a finanța NHS și asistența socială, una dintre cele mai mari linii de separare între cei doi.

„Ceea ce s-a întâmplat este că taxa a fost ridicată pentru familii prin asigurări naționale, astfel încât acestea trebuie să plătească mai mulți bani către Trezorerie”, a spus Truss, răspunzând la întrebarea unui membru al audienței despre costul vieții.

„Cred că, moral, este greșit că am impus taxe pentru oamenii obișnuiți, din punct de vedere, în acest moment, când familiile se luptă să câștige bani pentru mâncare”, a continuat Truss.

Sunak a răspuns criticând din nou propunerea lui Truss de a amâna rambursarea unor datorii acumulate în timpul Covid, despre care ea susține că ar umple golul lăsat de creșterea cheltuielilor NHS și de asistență socială fără a crește taxele.

„Ceea ce este greșit din punct de vedere moral este să le cerem copiilor și nepoților noștri să ne plătească facturile”, a spus fostul cancelar.

El a spus: „Nu a fost un lucru ușor de făcut pentru mine, am primit multe critici pentru asta, dar cred că a fost lucrul corect de făcut pentru că nu cred că putem avea un NHS care este, în cele din urmă, prioritatea numărul unu în serviciul public al țării, în condiții de subfinanțare.”

Întrebat de un membru al audienței din Birmingham, John Hughes, care a spus că se bazează pe ajutorul unei organizații caritabile pentru a-l sprijini în lupta cu cancerul, Truss a spus: „Ceea ce vreau să văd este mai puține niveluri de management în Serviciul Național de Sănătate și o direcție mai puțin centrală. , pentru că pur și simplu nu cred că oamenii pot sta acolo în Whitehall și pot dirija tot ceea ce se întâmplă în comunitățile locale din țara noastră.”

Sunak a spus că dorește ca serviciul de sănătate să folosească mai bine tehnologia și să lanseze „centrale chirurgicale” pentru a reduce întârzierea de tratamente.

Într-un schimb în care cei doi au riscat să condamne guvernul în care au slujit, Truss a spus că, în calitate de prim-ministru, va „pune mai mulți bani în structura fizică” a NHS.

Ea a spus: „Mă tem că unele dintre spitalele noastre se destramă. Spitalul Queen Elizabeth din King’s Lynn, de lângă mine – bucăți din spital sunt reținute doar de piloni de sprijin.”

Spitalul Queen Elizabeth, construit din beton, are 1.500 de suporturi de sprijin care mențin acoperișul , pacienții și personalul spunând că pot auzi structura crăpănd și scârțâind în timp ce se mișcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel