EXCLUSIV  Dezbatere. Scene DRAMATICE în confruntarea antivacciniștilor cu rațiunea-VIDEO

Spiritele s-au încins la dezbaterea proiectului de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România.

O mamă a luat cuvântul și a spus că părinții ar trebui să fie de acord cu vaccinarea copiilor și a dat exemplu povestea sa de viață.

"Dacă fiul meu ar fi avut norocul să fie vaccinat antirujeolic sau să nu facă rujeola până în 1979 poate ar fi avut o șansă să trăiască. Eu îndemn părinții să discearnă și să-și vaccineze copiii. Provit dintr-un tată care a avut tuberculoză pulmonară, tuberculoză osoasă exact în perioada în care noi ne-am născut. Am fost vaccinate și uite că am trăit. Poliomielita făcea ravagii în timpul copilăriei mele. Luați statisticile și vedeți că nu sunt minciuni. Vă doresc sănătate", a zis Maria Ionescu.

Apoi, un tată aflat în sală a adăugat: "Copilul meu a fost la câteva zeci de minute de a intra în șoc anafilactic după administrarea protecției făcută la două luni și la patru luni. Nimeni nu a investigat copilul înainte de a i se administra copilul. În 90% dintre situații se întâmplă la fel. Șocul anafilactic este asociat cu decesul. Vorbim de rujeolă, de bolile contagioase, dar în același timp uităm de dermatita atopică, de intoleranțele alimentare, de bolile respiratorii, de epilepsii. Sunt minimum 100.000 de copii alergici în România și nimeni nu îi verifică. (...) Sunt de acord cu drama dumneavoastră, dar în același timp vă rog să înțelegeți acest lucru: nu putem să construim fericirea unor copii pe nefericirea altor copii". La ultima frază, sala l-a aplaudat.

"Sunt părinte și este dreptul meu să îmi apăr copilul. Eu nu mă mai întorc la moarte! Am ales sănătatea. L-am vindecat împotriva tuturor medicilor acestei țări. (...) Nu este moral ca statul să mă oblige să administrez săruri de aluminiu, celule fetale umane și alte lucruri când eu sunt părinte și știu exact ce i se potrivește copilului meu. Nimeni nu poate trece de mine. Eu sunt tancul și statul român nu poate să calce pe mine. Nu putem fi de acord cu obligativitatea vaccinării", a mai zis bărbatul.

[citeste si]

Vedeți mai multe în clipul de mai jos:

Ministerul Sănătăţii a organizat joi, 11 mai, o ședință publică de dezbatere a proiectului de lege privind vaccinarea, înainte să fie trimis la parlament. Proiectul de lege a stârnit deja multe controverse în special în ceea ce priveşte obligativitatea imunizării copiilor. Medicii atrag atenția că vaccinarea este singura metodă de prevenire a bolilor infecțioase transmisibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel