Dezbatere PE. Renate Weber: Mi se pare important. Ar trebui lămurit

Rodica Mitu / 07 feb 2018 / 21:44 Salveaza PDF Comentarii
Renate Weber
Descriere foto: Renate Weber

Miercuri seară, Renate Weber a făcut o serie de declarații, la TVR1, în contextul dezbaterii din Parlamentul European privind justiția din România.

Cu privire la Monica Macovei, a spus că a susținut "niște lucruri care erau aberații". "Am ceva experiență în cei aproape zece ani de zile de Parlament European, și pot să vă spun că astăzi a fost o dezbatere neinteresantă. În ce sens? Din partea Comisiei Europene, n-au fost nici președintele, nici primul vicepreședinte. Din partea Consiliului, a fost o doamnă ministru din Bulgaria, (...) care s-a referit doar așa la niște generalități", a declarat, într-o intervenție telefonică la TVR1, în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, România9, Renate Weber.

"Ce mi se pare important"

De asemenea, cu privire la grupurile politice, a spus că "au fost reprezentate la un nivel foarte scăzut. (...) A fost o dezbatere fără miză. (...) "Ce mi se pare mie important - și cred că ar trebui lămurit - este ce s-a întâmplat cu invitarea sau neinvitarea doamnei Dăncilă", a mai zis în cadrul intervenției telefonice.

Despre ministrul Toader

Despre ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că "mie, sincer, mi-a fost puțin jenă de situația în care a fost pus ministrul Tudorel Toader. Era în sală. (...) Dar n-a putut să vorbească. (...) Înțeleg, pe de altă parte, că ministrul Tudorel Toader va fi chemat în Comisia LIBE și că s-a propus ca o delegație a acestei comisii să vină în România", a spus Renate Weber.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26