EXCLUSIV  DEZBATERE ONLINE: Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA

1 decembrie este Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA, iar DC News și DC Medical organizează, de la ora 14.00, o DEZBATERE ONLINE menită să atragă atenția asupra problemelor întâmpinate în lupta pentru eradicarea maladiei secolului, agravate de pandemia COVID-19 care afectează omenirea. 

„1 Decembrie este Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA - boala secolului, boala mileniului, ciuma secolului XX - cum a fost numită o boală care la început era mortală, dar care astăzi, după 30 de ani, poate fi tratată. Se poate ajunge în situația în care virusul nu mai este detectabil în sânge, nu mai este transmis altora. Sunt foarte mulți români care, infectați fiind în timpul regimului Ceaușescu, astăzi au ajuns la maturitate. Erau copii în anii '80, acum au la rândul lor copii, duc o viață normală. Lumea nu știe asta, încă există discriminare. Încă există un stigmat asociat bolii”, a arătat Val Vâlcu, realizatorul dezbaterii de astăzi.

Epidemia globală de HIV nu s-a încheiat și se poate accelera în timpul pandemiei COVID-19, cu un impact devastator asupra comunităților și țărilor. În 2019, erau în viață 38 de milioane de persoane care trăiau cu infecție cu HIV. În același an, circa 690.000 de persoane au murit din cauze legate de HIV și 1,7 milioane de persoane au fost nou infectate, iar aproape două din trei (62%) aceste noi infecții apar în rândul populațiilor cheie și partenerilor lor. În ciuda eforturilor semnificative, progresele înregistrate în ceea ce privește extinderea serviciilor pentru HIV sunt afectate deja de pandemia COVID-19.

Care este diferența dintre a fi infectat cu HIV și a avea SIDA, care este situația pacienților cu HIV/SIDA din România, cum trăiesc pacienții români infectați cu virusul imunodeficienței umane, ce progrese terapeutice s-au făcut în tratarea HIV/SIDA și cât de accesibile sunt tratamentele salvatoare pacienților din țara noastră, veți afla la DEZBATEREA ONLINE ocazionată de Ziua Internațională de luptă împotriva HIV/SIDA, care va fi transmisă astăzi, de DC News și DC Medical.

Invitații emisiunii

- Dr Mariana Mărdărescu, medic primar boli infecțioase, șefa Compartimentului de Evaluare și Monitorizare a Infecției HIV- SIDA România, de la Institutul Mateș Balș din Capitală, 

- Mihai Lixandru, director de proiect ARAS (Asociația Română Anti-SIDA)

- Iulian Petre, director executiv UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA). 

DEZBATEREA ONLINE va fi transmisă simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC Mews și DC Medical, dar și pe DC News TV, de la ora 14.00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel