EXCLUSIV  Dezbatere LIBE în PE. Alistar, discuție-cheie cu un eurodeputat

Victor Alistar, director executiv al Transparency International, a vorbit miercuri, la Bruxelles, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. A fost un discurs care s-a distanțat total de momentul oferit de tinerii aduși de Monica Macovei sau de discursul pătimaș al lui Gabriel Liiceanu.

DC News l-a contactat pe Victor Alistar pentru a ne spune cum a interpretat episodul cu aplauzele când președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, s-a văzut nevoit să intervină și a spus: "Vă rog să nu mai reacționați așa. Sunteți bine veniți în calitate de oaspeți, dar nu suntem o instanță în care se rostesc discursuri și apoi se aplaudă. Avem reguli în Comisie pe care trebuie să le respectați. Vă rog să dați dovadă de disciplină".

Victor Alistar ne-a spus cum i s-a părut momentul: "Așa cum a părut întregii săli gestul respectiv și așa cum l-a apreciat și președintele comisiei LIBE, ca fiind nepotrivit pentru o dezbatere serioasă. Nu era o manifestare de stadion, dar fiecare pe cât poate".

"Cred că s-au demontat foarte multe din percepțiile generale. Fiecare om care trăiește în România știe că sunt probleme, dar nu așa cum sunt prezentate. Sper că răspunsurile care au fost date și punctele de vedere emise au demonstrat și că sunt erori factuale în lucrurile care se spun. În plus, au fost discuții și în cadrul dezbaterii, dar au fost și discuții separate. Pe de altă parte, a fost și o diferență foarte limpede între pozițiile obiective și cele subiective", ne-a mai spus Victor Alistar.

[citeste si]

Director executiv al Transparency International ne-a povestit și o discuție avută cu un eurodeputat.

"Astăzi, la ieșirea din sală, au fost distribuite mape cu niște materiale. Mă bucur foarte mult că a fost distribuit și proiectul inițial de la ordonanța cu privire la grațiere unde la articolul 3 se stabilea o serie întreagă de excluderi. Unul dintre eurodeputați mi-a zis, după ce a citit materialul: 'văd că aici sunt excluse o groază de lucruri. Ce rămâne este nesemnificativ. Care este problema?' I-am zis: 'voi să-mi spuneți dacă vi se pare că este o problemă'. Din acest punct de vedere, cred că a fost o întâlnire utilă în care oamenii au înțeles că este polarizare și, la un moment dat, se face o mare diferență între mesajul de campanie și mesajul real despre situația într-un stat membru", a mai zis Victor Alistar pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel