DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS: Universitatea din București, răspuns decisiv privind confruntarea finală dintre Ponta și Iohannis

Universitatea din București s-a pronunțat, vineri, cu privire la organizarea unei dezbateri electorale între cei doi finaliști ai alegerilor prezidențiale 2014, Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Universitatea din București a precizat nu va organiza o dezbatere electorală între cei doi candidați din turul 2.

"Universitatea din București nu va organiza o dezbatere electorală între cei doi candidați la alegerile prezidențiale. Universitatea din București nu este responsabilă pentru comunicatele și informările venite din partea altor asociații sau organizații. Universitatea din București și Facultatea de Drept nu au primit până în acest moment nicio solicitare oficială pentru a organiza sau a găzdui o dezbatere electorală între candidații din turul al doilea al alegerilor prezidențiale", a anunțat conducerea Universității din București, prin intermediul unui comunicat de presă.

Vezi și: Exclusiv: ACL anunță o dezbatere la Parlament. Reacția PSD

De asemenea, reprezentanții instituției resping orice tentativă de implicare politică și amintesc că folosirea spațiilor Universității în alte scopuri decât cele didactice și științifice nu este permisă:

"Universitatea din București reamintește că, în conformitate cu decizia Consiliului de Administrație din data de 8 octombrie, UB respinge orice fel de tentativă de implicare politică, iar folosirea spațiilor instituției în alte scopuri decât cele didactice și științifice nu este permisă".

Precizările de la Universitatea din București vin după ce Societatea Studenților Universității București (SSUB) le-a propus vineri celor doi prezidențiabili să participe luni, la o oră ce poate fi stabilită împreună cu echipele de campanie, la o dezbatere publică ce ar fi urmat să aibă loc în Aula Magna a Facultății de Drept.

Reprezentanții SSUB afirmau că vor lăsa la latitudinea celor două echipe de campanie să decidă moderatorul și temele de discuție. Aceștia invitau Televiziunea Română să înregistreze sau să transmită în direct dezbaterea, în cazul în care cei doi candidați ar fi acceptat.

Citește și: Iohannis a explicat de ce refuză dezbaterile propuse de Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel