DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS. ACL anunță că Iohannis a acceptat dezbaterea propusă de IPP pentru 13 noiembrie, la Parlament. Reacția PSD

Alianța Creștin Liberală a anunțat, joi, că prezidențiabilul Klaus Iohannis a acceptat să participe la o dezbatere electorală cu Victor Ponta. Dezbaterea propusă de către Institutul pentru Politici Publice ar urma să aibă loc la Palatul Parlamentului, joi, 13 noiembrie.

"Candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, acceptă propunerea Institutului pentru Politici Publice de a participa la o dezbatere electorală alături de candidatul Alianței PSD - PC - UNPR, Victor Ponta.

IPP este o entitate neguvernamentală, cu experiență în organizarea unor astfel de dezbateri, și propunem ca întâlnirea, sub patronajul IPP, să se desfășoare în data de joi, 13 noiembrie a.c., la Palatul Parlamentului.

Considerăm că Parlamentul României reprezintă cel mai potrivit cadru pentru organizarea acestei dezbateri, moderate de o persoană sau persoane agreate de echipele de campanie ale celor doi candidați. Întrucât toți cetățenii României au dreptul să fie informați cu privire la acest eveniment, este necesar ca întreaga presă din România să aibă acces la dezbaterea electorală dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta", a anunțat ACL printr-un comunicat de presă.

Citește și: Iohannis a explicat de ce refuză dezbaterile propuse de Ponta

Ponta îl așteaptă pe Iohannis la TV

Contactată de DCNews, purtătoarea de cuvânt a campaniei electorale a PSD, Gabriela Firea, a declarat că a PSD răspuns solicitării IPP. Gabriela Firea ne-a explicat că social-democrații au trimis către IPP programul celor patru dezbateri televizate în care va fi prezent Victor Ponta săptămâna viitoare.

"Joi îl așteptăm pe dl Iohannis la Antena 3, conform programului stabilit. Și în restul serilor, la celelalte trei televiziuni", a spus purtătoarea de cuvânt a campaniei electorale a PSD.

Programul celor patru dezbateri electorale propuse de Victor Ponta și staff-ul său este următorul:

- luni, 10 noiembrie, la România TV — dezbatere pe teme de politică economică și socială;

- marți, 11 noiembrie, la Realitatea TV — dezbatere pe teme de politică externă și siguranța națională;

- miercuri, 12 noiembrie, la B1TV — dezbatere pe tema dezvoltării instituțiilor politice și a statului de drept;

- joi, 13 noiembrie, la Antena 3 — dezbatere pe tema viziunii prezidențiale de dezvoltare a României.

IPP nu rezolvă problema moderatorului

O problemă în cazul dezbaterii propuse de IPP este cea a moderatorului. Institutul pentru Politici Publice nu pare să aibă pentru dezbaterea Ponta - Iohannis un moderator de anvergura celor din cadrul marilor televiziuni de știri. 

Inițial, dezbaterea finală din 2009, Băsescu - Geoană, trebuia să fie moderată de către Gabriela Firea și Emil Hurezeanu. Organizatorii de la IPP au renunțat însă atunci la cei doi jurnaliști, în favoarea lui Robert Turcescu.

Vezi și: Lovitură de teatru! A fost propusă o nouă dezbatere Ponta - Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel