DEZBATERE ELECTORALĂ VICTOR PONTA - KLAUS IOHANNIS: Adevărul din spatele insinuării cu PORTOFELUL, prin care Iohannis a sperat să-l îngroape pe Ponta

În prima dezbatere prezidențială, Klaus Iohannis a insinuat în două rânduri că Victor Ponta le-ar fi cerut "portofelul" românilor din Italia, într-o vizită pe care premierul a efectuat-o în acest an în peninsulă. Prezidențiabilul ACL nu a oferit mai multe detalii, însă misterul "portofelului" a fost elucidat între timp.

"Domnule Ponta, sunt într-un fel impresionat, pentru că aţi găsit foarte mult timp pentru plecări în Europa. Pe banii cui v-aţi dus în Diaspora?", l-a întrebat Klaus Iohannis pe Victor Ponta, în dezbaterea electorală de la Realitatea Tv.

"Vreţi să spuneţi când am fost primit oficial de doamna Merkel? Vizita din Italia a fost plătită din banii PSD şi în Spania", a replicat candidatul PSD, moment în care Klaus Iohannis a intervenit: "De asta v-aţi dus şi le-aţi spus de portofel?"

Vezi și: Rareș Bogdan și Gușă au desființat-o pe Lavinia Șandru după dezbatere

"Folosiți un limbaj în care nu vă recunosc. Vă rog să rămâneți politicos", a răspuns primul-ministru, după care contracandidatul său a precizat: "v-am citat pe dvs".

Explicațiile lui Agathon

Klaus Iohannis nu a făcut mai multe precizări pentru a explica ce a vrut să insinueze, însă Dan Matei Agathon, fost ministru PSD, a elucidat misterul la o zi după dezbatere, tot la Realitatea Tv.

În timpul unei vizite la Torino, Victor Ponta a fost întrebat de un român despre proiectul minier de la Roșia Montană.

"Parlamentul a respins legea, deci exploatarea nu se va face", i-a explicat Victor Ponta concetățeanului său.

"Poate din cauza protestelor noastre", a comentat românul, adăugând că își dorește "o exploatare curată", iar cianurarea nu este una dintre ele.

Citește și: Exclusiv! Un sociolog analizează dezbaterea: Cine este marele câștigător. Cine nu are nicio bilă albă

Pregătiți-vă portofelul pentru șomaj și despăgubiri

"Poate că ați câștigat dumneavoastră, dar nu vreți să vă zic adevărul? Dumneavostră, care stați în Italia, nu veți avea de suferit", i-a transmis premierul, moment în care cetățeanul român a intervenit: "Nu, eu vreau să vin acasă!"

"Dacă veniţi acasă, atunci pregătiţi-vă portofelul, pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în şomaj şi, dacă Doamne freşte, statul român pierde procesul, vom plăti toţi. Să dea Dumnezeu să nu plătim!", a declarat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel