Dezbatere DC News Live. Viața românilor cu boli rare, o continuă așteptare de aprobări și autorizații

DCNEWS.RO a lansat o serie de interviuri live în care se dezbat probleme importante ale vieții politice, sociale și culturale din România! Joi, 17 iulie, începând cu ora 10.00, doi reprezentanți ai pacienților, Dorica Dan și Radu Gănescu, alături de avocata Paula Iacob, vor sesiza românilor o gravă nedreptate din domeniul medical.

Dezbaterea va fi moderată de Val Vâlcu. El le va ridica în discuție și întrebările sau comentariile pe care le postați la secțiunea de comentarii sau pe adresa de mail [email protected]. Emisiunea poate fi urmărită live video și audio pe DCNEWS.RO, joi, de la ora 10:00.

10.000 de persoane cu forme rare de cancer

Potrivit Asociaţiei Române de Cancere Rare (ARCrare), în ţara noastră ar fi în jur de 10.000 de persoane cu forme rare de cancer, care aşteaptă să beneficieze de tratamentul adecvat pentru a supravieţui. Asta ca să nu mai vorbim de sutele de mii de cazuri de pacienţi cu alte boli rare. În momentul de faţă, în România, dosarul fiecărui pacient cu o boală rară are de făcut o călătorie lungă, trebuind să treacă prin nenumărate birouri.

Lista de medicamente compensate a fost actualizată cu 17 molecule noi, dar CNAS blochează decizia Guvernului


În România, 17 medicamente sunt deja pe lista de compensate prin hotărâre de Guvern. Decizia trebuie aplicată de URGENȚĂ și medicamentele chiar să fie disponibile, pentru că viața pacienților NU POATE AȘTEPTA.

Astăzi, sunt cunoscute aproape 8000 de boli rare şi puţine au tratament. Pentru că laboratoarele farmaceutice le consideră nerentabile, nu alocă bani pentru cercetări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel