Dezbatere Alegeri Franța. Cine a câștigat

Candidatul independent Emmanuel Macron este câștigătorul dezbaterii dintre cei cinci candidați la președinția Franței, după o dispută televizată care a stabilit un record de audiență, relatează marți publicația Politico, potrivit Agerpres.

O serie de sondaje realizate după emisiune l-au prezentat pe Macron drept candidatul care a dominat dezbaterea și i-a convins cel mai mult pe telespectatori.

Cea mai slabă prestație a avut-o candidatul Partidului Socialist, Benoît Hamon, indică aceleași sondaje.

Potrivit unui sondaj realizat de agenția Harris Interactive pentru website-ul de știri Atlantico, 20% dintre cei care au urmărit confruntarea au spus că l-au apreciat cel mai mult pe politicianul de centru Emmanuel Macron. Pe al doilea loc s-a clasat candidata formațiunii de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen.

O cercetare realizată de institutul de sondaje Elabe pentru postul BFMTV arată că 29% dintre cei chestionați au spus că Macron a fost candidatul "cel mai convingător", fiind urmat de Jean-Luc Mélenchon, apreciat de 20% dintre participanții la sondaj, și de Le Pen și Francois Fillon, plasați la egalitate, cu 19%.

Sondajul institutului OpinionWay pentru ziarul Le Point arată că 24% dintre telespectatorii chestionați l-au apreciat cel mai mult pe Macron, iar 19%, pe Fillon și Le Pen.

Potrivit audiențelor măsurate de agenția Médiamétrie, aproape 10 milioane de telespectatori au urmărit dezbaterea TV de luni seara.

Confruntarea a înregistrat cea mai mare rată de audiență reușită anul acesta de vreun post TV din Franța, scrie Politico, citând postul TF1, care a difuzat disputa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel