EXCLUSIV  Dezaxații de pe șosele. "Este un lucru observat de mulți, dar nimeni nu vrea să-l spună"

În minivacanța de Rusalii, drumurile au fost extrem de aglomerate, indiferent de zone. Traficul a fost de coșmar în sensul că mulți șoferi se grăbeau să ajungă înapoi acasă și intrau în depășiri foarte periculoase, astfel încât conducătorii care circulau regulamentar trebuiau să evite accidentele în ultimul moment.

Un cititor DC News ne-a povestit că pe Valea Oltului se circula cu viteză excesivă și mulți șoferi intrau în depășiri în zone extrem de periculoase: "Reveneau pe banda lor în ultimul moment, astfel încât erai forțat să tragi de volan spre șanț".

De altfel, în perioada 1-5 iunie 2017, pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România s-au înregistrat 41 de accidente, care au generat pagube sau deteriorări ale infrastructurii rutiere în valoare de aproximativ 51.000 lei, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contactat de DC News, Marin Ion, fost șef de Inspectorat de Poliție, comisar șef în rezervă, a spus că vorbim de teribilism în aceste cazuri.

"Este vorba de teribilism. Mai este un lucru pe care au observat-o mulți, dar nu vrea să o zică nimeni. Deja este un sentiment de superioritate la cei care au mașini puternice, care costă mult. Ei nu mai suportă să rămână în trafic așa cum ar trebui atât timp cât văd o mașină cu o putere mai mică decât a lor. Au impresia că totul li se datorează. Nimeni nu este mai presus de lege. De aceea ar trebui modificat Codul Rutier în sensul de avea alte competențe polițiștii, adică pentru a interveni și pentru a-i calma pe teribiliști care, uneori, pot fi numiți dezaxați", a spus Marin Ion pentru DC News.

[citeste si]

"Numărul accidentelor nu scade, ci crește pe zi ce trece. Trebuie să avem o intervenție în forță în Codul Rutier pentru că altfel nu vom diminua numărul tragediilor pe șosele", a mai zis comisarul șef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel