DEZASTRUL din Liban nu a luat sfârșit. Emmanuel Macron: Va fi război civil

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Libanul este în pericol după explozia devastatoare din Beirut.

Președintele france Emmanuel Macron a venit cu un avertisment în privința situației din Liban, transmite Agerpres. Potrivit lui, Libanul este supus pericolului unui război civil după explozia din portul Beirut. Emmanuel Macro urmează să revină la Beirut săptămâna viitoare pentru a încerca să scoată ţara din impasul politic care împiedică formarea unui guvern, relatează AFP.

Dacă lăsăm Libanul în regiune, dacă îl lăsăm cumva în mâinile uneltirilor puterilor regionale, acesta va fi războiul civil și înfrângerea a ceea ce este însăşi identitatea Libanului, a declarat şeful statului francez în faţa Asociaţiei presei prezidenţiale din Paris.

Franţa a făcut deja un apel la formarea rapidă a unui guvern şi la adoptarea de reforme "de urgenţă" în Liban, atrăgând atenţia că, în caz contrar, această ţară riscă să dispară.

"Astăzi, riscul este dispariţia Libanului, aşa că trebuie luate aceste măsuri", a spus ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian la postul de radio RTL.

Chiar dacă au trecut mai mult de două săptămâni de la demisia guvernului Diab, preşedintele Michel Aoun nu a fixat încă data consultărilor parlamentare pe baza căror ar urma să fie desemnat un nou şef al guvernului. Cauza ar fi divergențele dintre partidele tradiţionale care controlează legislativul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel