Dezastru: zeci de morți după un cutremur de 6,9 grade

Zeci de morți după un cutremur de 6,9 grade pe scara Richter.

Cel puțin 37 de persoane au fost rănite într-un cutremur de magnitudine 6,9 grade pe scara Richter ce a zguduit capitala Pakistanului Islamabad și unele părți din provinciile Punjab (est) și Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest) în primele ore ale dimineții de sâmbătă, au anunțat mass-media locală și oficiali, informează agenția Xinhua.

Canalul de televiziune Geo Urdu a declarat că orașul Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a fost zona cea mai afectată unde au fost anunțate toate cele 37 de victime.

Autoritățile spitalicești au spus că cei mai mulți dintre oameni au suferit leziuni la nivelul capului și membrelor după ce au fost loviți de cărămizile caselor prăbușite.

Cutremurul a provocat de asemenea alunecări de teren în zona autostrăzii Karakoram (cea mai înaltă din lume n.r.), blocând-o în diferite locuri.

Între timp, Institutul geologic din Statele Unite (USGS) a anunțat că magnitudinea cutremurului a fost de 6,2, produs la o adâncime de 203 km în zona Ashkasham din Afganistan.

Comentând în legătură cu diferența magnitudinii, un responsabil pakistanez a declarat că USGS monitorizează situația cutremurelor de pe continentul american deoarece nu are nicio stație în Pakistan, adaugă Xinhua.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel