Dezastru la TVR. În ce situație dramatică s-a ajuns

Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a declarat marți că începând cu luna februarie televiziunea publică nu va mai putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat.

"Avem 100 de milioane de euro datorii la bugetul de stat, 50 de milioane datorii comerciale, 2.500 de salariați, cu 2.000 dintre aceștia TVR este în conflict. Conducerile din perioada 2008-2012 nu au respectat contractul colectiv de muncă, nu au acordat măririle de salarii prevăzute, au semnat un contract fără să facă o prognoză corectă asupra veniturilor TVR și iată-ne acum, după 8 ani, plătind greșeli venite din trecut. Începând cu februarie nu vom mai putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat. În tot acest timp, ne străduim totuși să oferim ceva telespectatorilor, ne străduim să dăm știri corecte și imparțiale, să ducem România cu cinste la Eurovision, avem negocieri în barter pentru Campionatul european de fotbal", a spus Irina Radu la Palatul Parlamentului în cadrul unei dezbateri organizată de Comisiile de cultură reunite.

Ea a adăugat că "nici măcar 5 oameni din 100 nu se mai uită la TVR" și a cerut numirea unui consiliu de administrație pentru că "instituția trebuie condusă și deciziile asumate".

"Niciun consiliu de administrație nu a răspuns până acum de nimic, nu a funcționat așa cum trebuie. O altă problemă extrem de gravă și care ne-a împins în blocaj este stoparea executărilor silite. Am analizat cum am putea să oprim executările silite, am făcut propuneri salariaților de a eșalona plățile pe 5 ani, ei au cerut 2 sau 3 ani. Nu putem noi face propunerea concretă pentru asta, la un alt nivel și în altă formulă se poate discuta despre soluția unei administrări speciale. Dacă vin eu și o pun pe masă, se va zice că eu am venit în fața dvs. și am cerut insolvența. Eu nu pot să cer acest lucru. Trebuie să cer găsirea unor soluții pentru asta, că de luna viitoare nu ne vom mai putea permite să plătim salariile. Aș mai putea să propun creșterea veniturilor fără mărirea taxei radio—tv", a menționat directorul interimar al TVR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel