Dezastru la FIFA după scandalul de corupție: Ar putea rămâne fără principalii sponsori

Federația Internațională de Fotbal primește lovitură după lovitură, în urma scandalului de corupție izbucnit miercuri și soldat cu arestarea mai multor oficiali.

Grupul american Visa, care oferă servicii de transfer de fonduri, a informat joi FIFA că ar putea pune capăt contractului de sponsorizare dacă forul nu ia măsuri rapide pentru a-și restabili reputația afectată de scandalul de corupție.

Poliția elvețiană a arestat miercuri dimineață șapte oficiali FIFA, la cererea autorităților americane, sub acuzația de corupție, printre cei reținuți aflându-se și unul dintre vicepreședinții Federației Internaționale de Fotbal, Jeffrey Webb.

Vezi aici detalii: Șase oficiali FIFA au fost arestați! Sunt acuzați de corupție - UPDATE

”În calitate de sponsor, ne așteptăm ca FIFA să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste probleme în interiorul organizației. Dacă FIFA nu va face acest lucru, i-am informat că ne vom reanaliza sponsorizarea”, precizează Visa într-un comunicat, conform Agerpres.

Comunicatul Visa, care a devenit partener al FIFA în 2007 și recent a extins parteneriatul până în 2022, este cel mai puternic avertisment venit din partea sponsorilor îngrijorați de scandalul care amenință reputația celui mai popular sport din lume.

Și alți sponsori ai FIFA, precum Adidas și Coca-Cola Co, au cerut forului internațional să crească transparența și să rezolve scandalul care afectează imaginea organizației. De asemenea, Anheuser-Busch InBev și McDonald's Corp au anunțat că sunt în legătură cu FIFA și că monitorizează situația.

Citește și: Sepp Blatter, reacție după scandalul de corupție de la FIFA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel