Dezastru în Siria. Washingtonul, decizie financiară de proporții

Statele Unite au anunţat vineri suspendarea acordării unor fonduri în valoare de 230 de milioane de dolari care urmau să fie destinate stabilizării Siriei.

Motivul invocat este implicarea sporită a altor state în proiecte legate de această iniţiativă, informează agenţiile AFP şi Reuters. 'În urma contribuţiilor partenerilor cheie, secretarul de stat (Mike) Pompeo a autorizat Departamentul de Stat să reorienteze circa 230 de milioane din fondurile pentru stabilizarea Siriei', a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

Potrivit Departamentului american de Stat, contribuţiile totale promise de parteneri până în prezent pentru stabilizarea şi reconstrucţia zonelor din Siria recucerite de la jihadişti au ajuns la suma totală de circa 300 de milioane de dolari. Arabia Saudită a transmis tot vineri că oferă 100 de milioane de dolari pentru proiecte ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA destinate stabilizării părţii de nord-est a Siriei, zonă eliberată de sub ocupaţia grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi aflată în prezent sub controlul forţelor arabo-kurde sprijinite de coaliţia internaţională antijihadistă.

Decizia nu afectează ajutorul umanitar

În plus, potrivit purtătoarei de cuvânt Heather Nauert, Emiratele Arabe Unite (EAU) au promis la rândul lor un ajutor de 50 de milioane de dolari, promisiune avansată la reuniunea desfăşurată la Bruxelles pe 12 iulie şi care a avut ca temă lupta împotriva grupării SI. Decizia Washingtonului de a suspenda acordarea acestor fonduri nu afectează ajutorul umanitar şi 'nu semnifică o slăbire a determinării noastre de a ne atinge obiectivele strategice în Siria', a subliniat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

'Suntem pregătiţi să rămânem în Siria până la înfrângerea totală a SI şi rămânem hotărâţi să ne asigurăm de retragerea forţelor iraniene şi a aliaţilor lor', a conchis Heather Nauert.

Vezi și: Trump se impune în fața FBI. Ce a pățit un agent



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel