Dezastru în penitenciare. Bolcaș: Este un decont amar, îngrozitor amar...

Deţinuţii de la Penitenciarul Iaşi continuă protestele începute cu o zi în urmă, marţi fiind incendiată o celulă.

'Marţi, 12 iulie 2016, în jurul orei 09,00, parte din deţinuţii aflaţi la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-şi verbal nemulţumiri legate de condiţiile de detenţie şi conducerea unităţii. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenţie, iar angajaţii au intervenit imediat pentru evacuarea deţinuţilor cazaţi la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secţii', se arată într-un comunicat al Penitenciarului Iaşi. Reprezentanţii penitenciarului susţin că, pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative şi pentru restabilirea ordinii, personalul aflat în serviciu a acţionat şi va interveni gradual, în funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, cu respectarea tuturor prevederilor legale. 

[citeste si]

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat acest subiect.

"Intervenția pentru restabilirea ordinii este necesară în orice stat, dar această intervenție de moment nu poate acoperi, ci dimpotrivă - subliniază greșelile care s-au făcut până atunci în gestionarea unei situații. Este un decont amar, îngrozitor amar, de câțiva ani. Acum un an a fost inițiată o lege a grațierii care este o măsură de moment ce putea să amelioreze situația. Numai că la această lege s-a opus Ambasada americană în primul rând. O spun cu amărăciune: când vom fi lăsați să ne grațiem proprii noștri deținuți?", a spus Lucian Bolcaș la România TV.

"Gestionarea situației se face pe două căi: pe de-o parte cu investiții în ceea ce trebuie pentru sistemul penitenciar, iar pe de altă parte grațierea condiționată celor care au pedepse pentru infracțiuni ușoare", a mai zis avocatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel