Dezastru în Orient: ISIS are mii de blindate gata de luptă

 

Eșecul armatei din Irak în fața ISIS poate provoca un dezastru. După ce forțele guvernamentale au evacuat orașul Mosul, apărarea acestuia colapsând în fața ofensivei ISIS, mii de vehicule blindate au căzut în mâinile teroriștilor.

Forțele de securitate irakiene recunosc că au pierdut circa 2300 de blindate, doar în orașul Mosul, scrie The Guardian. Nu se cunoasc pierderile totale din zona luptelor.

Majoritatea blindatelor pierdute sunt de tip Humvee. Dincolo de pierderile armatei irakiene, este grav că prin aceste capturi ISIS își întărește forța de reacție. Anul trecut, SUA a vândut Irakului 1000 de autovehicule Humvee, cu blindaj îmbunătățit, mitraliere, lansatoare de grenade și piese de schimb în valoare de 579 milioane de dolari.

Înfrângerea din Mosul s-a produs în vara anului 2014, iar armamentul capturat explică de ce a avansat ISIS cu atâta forță în Siria și cum reușește să păstreze zonele ocupate în Irak. Câteva din mașinile Humvee capturate au fost folosite în atentate sinucigașe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel