Dezastru în Bucureşti. Zeci de autoturisme avariate de copacii şi stâlpii care s-au rupt din cauza vântului

În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 25 localități din 14 județe (AG, BH, BR, CT, DB, DJ, GJ, GR, HD, IF, PH, SM, TR și TM ) și municipiul București unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 21 curți, 10 beciuri, 2 străzi, precum și pentru degajarea a 197 copaci de pe carosabil, 47 elemente de construcție, fiind avariate 74 de autoturisme, informează DSU.

Totodată, în localitatea Cociuba Mică din județul Bihor, preventiv au fost evacuate/autoevacuate la rude 30 de persoane. La momentul informării, 24 dintre persoane s-au întors la locuințe, iar 6 rămân evacuate la rude.Traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CFR 300 București – Brașov pe raza loc. Florești din cauza unui copac căzut peste calea ferată.Traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN76/BH) și 1 drum comunal (DC 97/BH), și a fost temporar afectat pe 1 drum național (DN7/HD) și 3 drumuri județene (DJ 763, DJ 768B/BH și DJ 675/GJ).Au fost trimise 6 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT, în contextul avertizărilor hidrometeorologice emise la nivelul a 5 județe (AB, AR, BH, CJ și HD).

Situația detaliată pe județe:

1. Municipiul BUCUREȘTI - în mun. București s-a intervenit înlăturarea a 43 elemente de construcție aflate în pericol de cădere și pentru degajarea a 159 copaci de pe carosabil, a 5 stâlpi de electricitate/telefonie fiind avariate 43 de autoturisme.

2. Județul ARGEȘ - în loc. Topoloveni s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt; - în loc. Pârvu Roșu s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt.

3. Județul BIHOR - în loc. Cociuba Mică s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte inundată. Totodată, preventiv au fost evacuate/autoevacuate la rude 30 de persoane care au locuințele dispuse în apropierea cursului de apă Crișul Pietros. La momentul informării 24 de persoane s-au întors la locuințe, iar 6 persoane, care locuiau într-un container modular ce a fost luat de ape, rămân evacuate la rude;

- în loc. Căbești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;

- în loc. Hârsești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 beciuri și 10 curți;- în loc. Josani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- în loc. Belejeni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- pe DJ 763, pe raza loc. Pietroasa, circulația rutieră s-a desfășurat temporar cu dificultate din cauza apei care a inundat carosabilul;

- pe DN 76, pe raza loc. Drăgănești circulația rutieră este blocată din cauza unui pod avariat de apă, accesul către localitate realizându-se pe rute ocolitoare;

- pe DC 97, pe raza loc. Căpâlna circulația rutieră este blocată de apă, ca urmare a revărsării râului Crișul Negru.

La nivelul județului, echipe mixte ISU, SVSU și SGA acționează pentru consolidarea digurilor de apărare cu saci de nisip pe cursul de apă Crișul Pietros, în loc. Cociuba Mică, și pe cursul de apă Crișul Negru, în localitățile Poienii de Jos și Săud.

4. JudețulBRĂILA- în mun. Brăila s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci rupți de vânt.

5. Județul CONSTANȚA- în mun. Constanța s-a intervenit pentru degajarea a 4 copaci rupți, a unei macarale doborâtă de vânt pe carosabil și elemente de construcție la 2 imobile, fiind avariate 3 autoturisme.

6. Județul DÂMBOVIȚA- în loc. Târgoviște s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe carosabil.

7. Județul DOLJ- în mun. Craiova s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte la un operator economic și pentru degajarea a 5 copaci rupți de pe carosabil fiind avariate 4 autoturisme.

8.Județul GIURGIU- în mun. Giurgiu s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci rupți;

- în loc. Vieru s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt;- în loc. Varlaam s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci rupți.

9.Județul GORJ- pe DJ 675, în loc. Țicleni, circulația rutieră a fost temporar blocată de 2 copaci rupți de vânt.

10.Județul HUNEDOARA- în loc. Bretea Română s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariat 1 autoturism;

- în loc. Dobra s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;

- pe DN 7, în loc.

Leșnic circulația rutieră a fost temporar oprită pentru degajarea unui copac rupt de vânt.

11. Județul ILFOV- în loc. Dobroești s-a intervenit pentru degajarea unui copac de pe carosabil;

- în loc. Fundeni s-a intervenit pentru degajarea unui copac de pe carosabil.

12. Județul PRAHOVA- în mun. Ploiești s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 2 autoturisme;

- în loc. Câmpina s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe carosabil și cabluri de energie electrică;- traficul feroviar a fost temporar blocat pe magistrala CFR 300 București – Brașov pe raza loc. Florești din cauza unui copac căzut peste calea ferată, un tren marfar fiind staționat temporar în zonă.

13. Județul TELEORMAN- în loc. Turnu Măgurele s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci rupți, fiind avariat 1autoturism.

14. Județul SATU MARE- în loc. Babța s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți inundate.

15. Județul TIMIȘ- în mun. Timișoara s-a intervenit pentru degajarea unui copac rupt și elemente de acoperiș la 3 imobile.

La momentul raportării, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, sunt intervenții în desfășurare în județul Bihor pentru consolidarea digurilor de apărare pe unele cursuri de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel