VIDEO. DEZASTRU ecologic în Rusia. Sute de animale marine au murit. Exercițiile militare din zonă ar putea fi cauza

Sute de animale marine moarte au fost găsite pe o plajă din regiunea Kamceatka.

Sute de animale marine au fost descoperite pe o plajă din regiunea Kamceatka, Rusia, scrie Siberian Times. Alarma a fost declanșată de surferii din zonă care au acuzat febră, dureri în gât și probleme de vedere după ce au intrat în apa oceanului. Specialiștii ajunji la fața locului au descoperit sute de foci, arici de mare, stele de mare, crabi și pești morți. Animalele ar fi murit din cauza deversărilor de petrol.

Valurile Oceanului Pacific, care cândva erau o atracție pentru surferii locali, dar și pentru turiști, prezintă acum un miros toxic puternic, iar apa are o culoare gălbuie. Simptomele raportate de oamenii care au intrat în apă ar putea indica otrăvirea cu fenol, atrage atenția organizația Greenpeace Rusia. Autoritățile din peninsula Kamceatka au avertizat oamenii să evite plajele din regiune. 

Greenpeace Rusia susține că poluarea apei ar putea fi legată de exercițiile militare desfășurate săptămâna trecută în regiune. 

"În zonă există un teren unde sunt desfășurate antrenamente militare. Știind modul în care funcționează sistemul și modul în care aceste tipuri de întrebări ssunt abordate, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a salva animalele și pentru a ne apăra de o catastrofă în viitor. ”, a declarat unul dintre membrii organizației. 

Greenpeace a cerut o anchetă imediată asupra motivelor contaminării. Numărul exact al animalelor moarte nu este încă determinat, dar faptul că acestea sunt găsite pe toată coasta confirmă gravitatea incidentului, spun membrii organizației.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel