VIDEO Dezastru ecologic. Peste 30 de vagoane cu petrol, răsturnate într-un râu

Descriere foto:

Deraierea unui tren cu cisterne a făcut ca mii de tone de petrol să se verse într-un râu din Statele Unite.

Treizeci și trei de vagoane de marfă care transportau țiței au deraiat viner, forțând evacuarea unor locuitori din nord-vestul statului Iowa, oraşul Doon. Uleiul s-a scurs pe tot parcursul zilei în râul Rock, umflat de ploaie, deși eforturile de curățare s-au desfășurat până seara tărziu.

Trenul venea din Alberta, Canada. Andy Williams, purtătorul de cuvânt al BNSF Railway Co. a declarat că garnitura a sărit de pe şine vineri dimineaţa, ora 4.30, si că nu au existat răniţi.

VIDEO - Sioux County Sheriff

 

Cauza accidentului pare să fi fost viitura de pe râul Little Rock care a târât în vâltori aproximativ 30 de maşini care au lovit terasamentul de cale ferată, relatează ksfy.com.

Uleiul vărsat a lăsat un miros puternic în cea mai mare parte a zonei. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a declarat că nu a fost lansată încă o investigaţie dar situaţia este monitorizată, iar uleiul a început a fi strâns.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, riscurile pentru sănătatea umană pot include iritarea ochilor, pielii și a sistemului respirator.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26