VIDEO Dezastru ecologic. Peste 30 de vagoane cu petrol, răsturnate într-un râu

Deraierea unui tren cu cisterne a făcut ca mii de tone de petrol să se verse într-un râu din Statele Unite.

Treizeci și trei de vagoane de marfă care transportau țiței au deraiat viner, forțând evacuarea unor locuitori din nord-vestul statului Iowa, oraşul Doon. Uleiul s-a scurs pe tot parcursul zilei în râul Rock, umflat de ploaie, deși eforturile de curățare s-au desfășurat până seara tărziu.

Trenul venea din Alberta, Canada. Andy Williams, purtătorul de cuvânt al BNSF Railway Co. a declarat că garnitura a sărit de pe şine vineri dimineaţa, ora 4.30, si că nu au existat răniţi.

VIDEO - Sioux County Sheriff

Cauza accidentului pare să fi fost viitura de pe râul Little Rock care a târât în vâltori aproximativ 30 de maşini care au lovit terasamentul de cale ferată, relatează ksfy.com.

Uleiul vărsat a lăsat un miros puternic în cea mai mare parte a zonei. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a declarat că nu a fost lansată încă o investigaţie dar situaţia este monitorizată, iar uleiul a început a fi strâns.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, riscurile pentru sănătatea umană pot include iritarea ochilor, pielii și a sistemului respirator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel