Dezăpezirea în Botoșani ar putea fi făcută cu ajutorul unor atelaje trase de cai

Sursă foto: Pexels (Nicky Pe)
Sursă foto: Pexels (Nicky Pe)

O metodă cel puțin neobișnuită pentru dezăpezire va fi folosită în Botoșani. 

Mai multe primării din judeţul Botoşani ar putea folosi, în această iarnă, mijloace de deszăpezire trase de cai, potrivit unui raport întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) citat de Agerpres.

Documentul, intitulat "Stadiul pregătirii pentru iarna 2022- 2023 a instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Botoşani", centralizează toate mijloacele proprii şi închiriate de care dispus administraţiile locale pentru intervenţia în cazul căderilor masive de zăpadă.

Printre aceste mijloace de intervenţie se regăsesc şi trei utilaje hipo deţinute de primării, precum şi alte cinci astfel de utilaje pe care primăriile le-ar putea închiria de la persoane fizice sau juridice.

Pe lista mijloacelor de deszăpezire deţinute de administraţiile locale se mai află 40 de autocamioane, 79 de autoturisme, 82 de buldoexcavatoare, 16 autogredere, cinci multicare cu lamă, 23 de tractoare cu lamă sau plug, 8 wolle, 17 tractoare cu remorcă, 23 de autoutilaje cu lamă şi răspânditor, două autoutilaje cu plug şi răspânditor, 23 de autobasculante pentru transportul materialului antiderapant şi nouă pluguri semipurtate, se mai precizează în documentul menţionat. 

Condiţii de iarnă pe şosele din patru judeţe ale ţării. Avertisment pentru şoferi

Se circulă în condiţii de iarnă pe şoselele din patru judeţe. În plus, este carosabil umed în toată ţara. Ceaţa se semnalează însă doar în judeţul Vrancea.

"Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi se circulă în condiţii de iarnă, însă, atenţie, fără restricţii de circulaţie, în judeţele Botoşani, Gorj, Maramureş şi Suceava. În zonă se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire. De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie şi se circulă în condiţiile unui carosabil umed, cu vizibilitate bună, pe majoritatea arterelor rutiere din întreaga ţară, ceaţa fiind semnalată doar în judeţul Vrancea. Astfel că, pentru prevenirea accidentelor rutiere, îi sfătuim pe şoferi să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule, dar şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare", transmite Alexandru Andronache, subinspector Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, conform Rador. Citește mai multe AICI

Orașul Borsec a rămas parțial fără curent electric, în urma ninsorii abundente

Oraşul Borsec a rămas parţial nealimentat cu energie electrică, duminică, în urma ninsorii căzute în zonă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita. Potrivit sursei citate, au fost afectate opt posturi de tranformare şi o linie de medie tensiune, iar 229 de consumatori nu au energie electrică.

Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, mai precizează sursa citată.

În zonele înalte ale judeţului Harghita a nins sau a căzut lapoviţă, iar drumarii au acţionat cu 23 utilaje şi au răspândit 75 tone sare pe drumurile naţionale, fără să se înregistreze probleme deosebite, conform Agerpres. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel