Dezamăgire pe subiectele de la Bacalaureat. Herjeu spune că ar fi emigrat a doua zi, dacă era elev şi ar fi dat acum BAC-ul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Radu Herjeu spune că, dacă ar fi fost elev, imediat după examenul de Bacalaureat ar fi emigrat din România din cauza Ministerului Educaţiei. 

"Incredibil!

Dacă aș fi fost elev și aș fi dat bacul acum, aș fi emigrat a doua zi chiar și numai pentru că Ministerul Educației mă consideră un cretin!

Auziți ”probe” la BAC: Se dă enunțul ”Transformarea Transilvaniei în Principat autonom...”

Întrebare de examen: ”Numiți Principatul autonom precizat în enunț”

- Se dă enunțul: ”domnii Țării Românești și Moldovei au dus o politică de alianțe antiotomane”

Întrebare pentru tineri de 18-19 ani: ”Precizați din enunț o informație referitoare la politica externă a domnilor români”

- Se dă enunțul A: ”grecilor, bulgarilor, albanezilor, sârbilor, croaților etc , ocupați de otomani”

Provocare uriașă pentru odraslele secolului 21: ”Scrieți pe foaia de examen litera corespunzătoare enunțului care susține că popoarele balcanice sunt ocupate de otomani”.

- Bine că le-a menționat unde să scrie, mulți și-ar fi notat în palmă, probabil!", a scris Radu Herjeu pe Facebook. 

S-au scurs subiectele de la BAC pe internet? 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a făcut mai multe declaraţii cu privire la posibile scurgeri de informaţii despre subiectele de la BAC pe internet. 

"Urmare a informaţiilor pe care le-am văzut cu toţii în spaţiul public, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, în primul rând, a procedat la verificarea elementelor de securitate asociate procesului de extragere a variantei de subiecte dintre cele propuse şi de distribuire către centrele de examen.

Ca idee, spaţiul de lucru în care se desfăşoară acest proces este unul securizat. Toţi cei care au acces la subiect în acea dimineaţă au telefoanele lăsate la intrare, sigilate. Nimeni, şi am verificat pentru că este monitorizat audio-video, nu a comunicat cu cineva din exterior.

Din punctul de vedere al posibilităţii de a scăpa subiectele în spaţiul public, din toate verificările pe care noi le-am făcut acest lucru, nu este posibil”, a afirmat Deca, la sediul ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel