Deutsche Bank pleacă din Rusia, dar nu de tot. A treia răzgândire în trei zile, investitorii sunt furioşi

Sursă foto: Facebook (Deutsche Bank)
Sursă foto: Facebook (Deutsche Bank)

Deutsche Bank a anunţat joi că nu ar fi practic să se retragă din Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina. Vineri, însă, reprezentanţii băncii au anunţat că instituţia îşi va opri activitatea din această ţară. Sâmbătă, 12 martie, a venit un nou mesaj, iar investitorii sunt furioşi. 

Deutsche Bank a declarat că nu se retrage complet din Rusia, stârnind furia investitorilor și contrastând cu băncile de pe Wall Street care au rupt legăturile cu această țară din cauza invaziei Ucrainei, scrie Reuters.

Băncile și administratorii de active s-au alăturat multor alte companii occidentale care se retrag din Rusia, în urma unei serii de sancțiuni impuse țării.

"Suntem adesea întrebați de ce nu ne retragem complet din Rusia. Răspunsul este că acest lucru ar fi împotriva valorilor noastre", a declarat joi directorul general Christian Sewing într-o notă adresată personalului Deutsche Bank.

El a adăugat că nu ar fi "lucrul corect de făcut în ceea ce privește gestionarea acestor relații cu clienții și ajutarea acestora să își gestioneze situația".

CITEŞTE ŞI Deși joi anunțase că nu este ”practic” să facă acest lucru, Deutsche Bank a anunțat vineri că îşi închide activitatea în Rusia

Două bănci americane s-au retras deja 

Bill Browder, un investitor care militează pentru demascarea corupției, a declarat că, prin rămânerea în Rusia, cea mai mare bancă din Germania "este complet în dezacord cu comunitatea internațională de afaceri și va crea reacții negative, pierderi de reputație și de afaceri în Occident".

Goldman Sachs Group și JPMorgan Chase au devenit în această săptămână primele bănci americane care și-au suspendat activitatea în Rusia.

Goldman Sachs, care are o expunere la credite în Rusia de 650 de milioane de dolari, a anunțat joi că își încetează activitatea în această țară. Orice pierderi ar fi "nesemnificative", potrivit unei surse familiare cu situația.

JPMorgan a declarat, de asemenea, că "renunță în mod activ la afacerile din Rusia" și că nu urmărește noi afaceri în această țară.

Cei mai mari brokeri de asigurări din lume, Marsh și Aon, au declarat, de asemenea, joi, că își încetează operațiunile în Rusia.

Deutsche Bank a declarat la începutul acestei săptămâni că expunerea sa la riscul de credit față de Rusia și Ucraina a fost de 2,9 miliarde de euro și că și-a redus și mai mult expunerea față de Rusia în ultimele două săptămâni, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel