Deţinuţii, mutaţi la domiciliu. Proiect controversat

Mai mulţi parlamentari PNL lansează un proiect controversat. Persoanele condamnate la maximum doi ani de închisoare cu executare şi-ar putea ispăşi pedeapsa la domiciliu, fiind monitorizaţi cu ajutorul unei brăţări electronice. Proiectul prevede şi alte avantaje pentru cei condamnaţi, transmite Agerpres. 

Potrivit actului normativ iniţiat de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc, alături de alţi parlamentari PNL, o măsură alternativă este cea de executare a pedepsei privative de libertate la domiciliu, cu supraveghere prin brăţară electronică. Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 2 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenţie. Excepţie fac cei care au sâvârşit acte de violenţă sau de corupţie. Banii ar urma să vină de la bugetul de stat, dar şi de la bugetele locale. 

În proiect mai sunt prevăzute şi alte posibilităţi prin care deţinuţii îşi pot micşora pedeapsa. 

O altă măsură alternativă ce poate fi dispusă de judecător este cea de executare fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 3 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel