Detaşarea Oana Schmidt Hăineală la MAI, pe agenda CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, marţi, cererea Ministerului Afacerilor Interne de detaşare a  Oanei Schmidt Hăineală.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut, în 3 aprilie, Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii detaşarea Oanei Schmidt Hăineală, ea urmând să se ocupe de relaţiile internaţionale ale MAI.

Este pentru a doua oară când Oana Schimdt Hăineală, fost membru al CSM, este propusă pentru a ocupa un post de secretar de stat în Guvernul Grindeanu.

Prima detaşare a procurorului Oana Schmidt Hăineală la Ministerul Justiţiei a fost solicitată, la începutul anului, de fostul ministru Florin Iordache, fiind admisă de Secţia pentru procurori a CSM, cu începere din 7 ianuarie.

În 3 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei atât a Oanei Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul Curţii de Apel Bacău, cât şi a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel