EXCLUSIV  Detaliul neobservat pentru care Bucureștiul are cel mai mare număr de infectări. Asemănare cu bătrânii țărilor occidentale

Municipiul București a înregistrat astăzi un număr de 352 de noi infectări cu noul coronavirus, iar opiniile se îndreaptă preponderent către numărul mare de locuitori din capitala României. Mai există însă un detaliu foarte important, care a dus de asemenea, la accelerarea numărului de infectări și în Occident. Acum se poate observa și la București. 

Jurnalistul Val Vâlcu spune că numărul de infectări crește rapid în București și pentru că în capitala României se câștigă mulți bani. 

"Bucureștenii au cei mai mulți bani: își permit să se ducă la mare de mai multe ori, au bani pentru discoteci și socializează mai mult la terase și restaurante. În foarte multe zone din restul țării, în micile orașe, în rural, acolo unde nivelul de trai nu este unul atât de ridicat, oamenii socializează mai mult în locuințele proprii. Ei nu ies atât de mult la terase. La fel s-a întâmplat când a fost acea explozie de cazuri din Italia. Vârstnicii din Italia au fost cei mai afectați și este cunoscut faptul că sunt foarte activi: socializează la restaurante, la cafenele. La fel se întâmplă și în Franța. Cu mici excepții, bătrânii noștri nu au un astfel de comportament. Eventual mai stau de vorbă în aer liber când se întâlnesc. Astfel se explică de ce în estul Europei virusul a pornit ceva mai greu. Acum e vizibil și la București: bucureștenii se află între Valea Prahovei și mare. Își permit să meargă la plajă și la munte de mai multe ori pe vară," a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

Reamintim că astăzi au fost raportate 1.269 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 la nivel național. 

Un număr de 40.028 de persoane au fost declarate vindecate şi 12.123 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel