Detaliul care iese la iveală după sinuciderea îngrozitoare din Timișoara: Ieri ar fi fost ultima zi în care s-ar fi putut RECĂSĂTORI cu tatăl copiilor

Scrisoarea fostului iubit al Iulianei, mama din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii ai săi. "Sunt atât de trist..." / Foto: Captură video Observator
Scrisoarea fostului iubit al Iulianei, mama din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii ai săi. "Sunt atât de trist..." / Foto: Captură video Observator

În presă a apărut informația că tânăra de 33 de ani, care s-a sinucis astăzi împreună cu cei doi copii ai săi, unul de 3 ani, celălalt de 6 ani, sărind de pe un bloc cu 10 etaje, urma să se căsătorească. 

Conform informațiilor vehiculate, tânăra trebuia să se recăsătorească, de fapt, cu cel care i-a fost soț, respectiv cu tatăl copiilor săi. Sursele citate scriu că documentele în vederea căsătoriei au fost depuse în 19 aprilie. Dacă este așa, printr-un calcul simplu ne dăm seama că cei doi nu mai urmau să se căsătorească, pentru că termenul de la depunerea dosarului s-a scurs. 

Printre actele care se depun la dosar în vederea cununiei civile se numără și certificatul medical prenupţial. 

Iată ce scrie Primăria Timișoara despre acest certificat: ”Se obţine de la o autoritate sanitară din România (de exemplu, medicul de familie). Certificatul medical prenupţial are o valabilitate de 14 zile, interval de timp în care căsătoria trebuie să fie încheiată. În certificatul medical prenupţial se va înscrie menţiunea ”SE POATE CĂSĂTORI”. Certificatele medicale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători.”

Cele 14 zile de valabilitate includ ziua emiterii și ziua căsătoriei și vorbim despre zile calendaristice, nu lucrătoare. Dacă a fost emis certificatul medical în 19 aprilie, data în care ar fi fost depus dosarul în vederea căsătoriei, ziua de 2 mai ar fi fost ultima în care cei doi părinți s-ar fi putut recăsători. 

Astăzi, 3 mai 2022, femeia s-a sinucis împreună cu copiii săi, într-un gest disperat. Tatăl copiilor se pare că se află în Austria, conform informațiile din presă. 

Citește mai mult despre acest caz aici: Cine este femeia din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii. Urma să se recăsătorească cu tatăl micuților - FOTO în articol

”În cazul special de la Timișoara, din cauza conținutului extrem de delicat al femeii ce s-a omorât cu cei doi copii, vorbim de o răzbunare pe fondul unei depresii majore netratate. În acest caz, din punctul meu de vedere, lucrurile stau în felul următor: Nicio mamă nu poate să-și ucidă copiii în cazul în care este stabilă din punct de vedere psiho-emoțional. În cazul particular în care subiectul nu este stabil și este atins de o depresie ce evoluează în timp și se duce către depresia majoră fără a se lua tratament, atunci răzbunarea acelei persoane este cruntă.

Pacientul spune în felul următor, pentru că aveam de-a face tot cu o răzbunare între soți: Tu m-ai părăsit, eu nu te voi lăsa să te mai apropii de copii. Dacă mă omor eu și omor copiii, tu nu vei mai avea decât regrete toată viața. E o răzbunare stilizată și strategică. Pe fondul depresiei majore putem să ne confruntăm cu gânduri iraționale ce converg spre o răzbunare strategic plănuită, dar care, în primă fază, pare instinctuală. Subiectul depresiv a ales să-și ia viața și să ia viața copiilor ca să-și pedepsească fostul partener“, a spus anterior, pentru DC News, psihologul Radu Leca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel