Detalii șocante despre românul arestat pentru terorism

Ionuț Cătălin Bălan este românul arestat preventiv pentru terorism. 

Din ancheta autorităților, reiese că românul striga la metrou, în Franța, ”Allah akbar!” pentru a crea panică. 

”Cu prilejul discuţiei purtate în ziua de 12.03.2015, inculpatul relatează cu încântare cum reuşea să creeze panică în metroul din Franţa strigând cu voce tare «Allah akbar!», moment în care toţi cei prezenţi erai speriaţi («M-am îmbrăcat bine... Cum mă îmbrac eu... Ca musulmanii... Chiar ziceau că sunt d-ăla. Şi când am ieşit din metrou am strigat tare Allah akbar! Toţi s-au lăsat în jos aşa, să mor dacă te mint... Când am ieşit din metrou şi am făcut repede dreapta, patru maşini de poliţie»” se arată în încheierea de şedinţă de la Curtea de Apel Piteşti care a admis propunerea de arestare preventivă a lui Bălan.

[citeste si]

Ionuţ Cătălin Bălan povestea despre convingerile sale extremiste.

”Eu ziceam tot timpul prin metrouri, prin ăstea... Venea poliţia, venea ăia.. Allah Akbar! Când strigam o dată tare... făceau oamenii aşa! Zic: ho! Ce-aveţi? Speriaţi, frate! Zic, eu dacă aş apuca într-un tren cu bombe, şi numai bombe, numai d-ălea sar în aer (...)! Mor şi mă duc în paradis! Zic: aşa vrea Allah, dar voi, de ce le-o frică?! Nu ştiu!”, spunea Bălan într-o convorbire interceptată de anchetatori în luna martie a anului 2015.

Are un fiu de 5 ani

El ar fi citit pentru prima dată Coranul în anii 2002-2003, la îndemnul unor cetăţeni pakistanezi rezidenţi în Bucureşti, apoi în 2006, când s-a stabilit la Toulouse, în Franţa, a redevenit interesat de religia islamică, convertindu-se la Islam în anul 2012.

În acelaşi an s-a născut fiul său, pe care l-a botezat cu nume arab. Copilul are o mamă care a fost prostituată, iar tatăl său îl creștea. La Curtea de Apel Piteşti, Ionuţ Cătălin Bălan a cerut să nu fie arestat fiindcă are un copil în întreţinere, fiind singurul părinte întreţinător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel