Deszăpezire drumuri naţionale, Timișoara. Contracte firme

Deszapezire
Deszapezire

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara va încheia, până la 1 noiembrie, cu şase firme, contractele subsecvente privind prestarea serviciilor de prevenire şi combatere a înzăpezirii pe tronsoanele de drumuri judeţene timişene, a declarat directorul adjunct exploatare, Carmen Gheorghiţă.

Potrivit acesteia, până la data de 15 noiembrie, firmele vor pune în ordine bazele de deszăpezire pe timpul iernii, se vor efectua lucrări de reparare a utilajelor, a echipamentelor şi mijloacelor de transport prevăzute în programul de iarnă, inclusiv a spaţiilor de cazare, de garare a acestora.

"De asemenea, se are în vedere aprovizionarea cu materiale pentru prevenirea şi combaterea poleiului şi înzăpezirii, pregătirea, completarea şi revizuirea spaţiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor de drum pe care se acţionează numai cu materiale antiderapante, dar şi instruirea personalului, organizarea reţelei de coordonare operativă şi informare şi încheierea contractului cu A.N.M. pentru furnizarea informaţiilor meteo", a afirmat Carmen Gheorghiţă.

Termenele pot fi modificate în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, la iniţiativa administratorului drumului, a precizat sursa citată. Aprovizionarea cu materiale antiderapante urmează să se facă etapizat, până la data de 1 decembrie: se va achiziţiona 30% din cantitatea necesară, altă cotă de 50%, până la 31 decembrie, iar completarea de 20%, în funcţie de condiţiile meteo, de stocuri şi de necesităţi.

În aceleaşi termene se va proceda şi pentru aprovizionarea cu materiale chimice, respectiv sare, soluţie de sare şi clorură de calciu, a precizat Gheorghiţă. Pe drumurile judeţene se acţionează cu amestec de material antiderapant (nisip) şi sare, iar cantităţile de carburanţi (benzină, motorină) se vor achiziţiona pentru minimum 14 zile.

Pentru verificarea pregătirii acţiunilor pe timp de iarnă se va institui o comisie, abilitată să verifice pregătirea acţiunilor pentru iarnă, conform programelor întocmite, a mai mai precizat sursa citată. Reţeaua de drumuri judeţene în Timiş este de 1.173 km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel