Destrămare UE: Le Pen, alianță cu Ungaria și Polonia

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Marine Le Pen, candidata partidului de extrema-dreaptă Frontul Național, își propune o alinață cu Ungaria și Polonia în vederea destrămării Uniunii Europene, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din Franța.

"Cred că putem subiecte împreună. Dacă devin președinte mâine, vor vorbi cu Orban (nr. premierul Ungariei) despre ceea ce este de neacceptat pentru noi în Uniunea Europeană, ce este de netolerat în acțiunile UE din prezent", a afirmat Le Pen pentru un ziar polonez, citat de RT, potrivit B1.

Aceasta a subliniat că Polonia și Franța ar avea cel puțin două subiecte în comun de discutat. Primul ar fi disputa Varșovia- Bruxelles privind renumirea fostului premier polonez Donald Tusk în fruntea Consiliului Europei. Polonia a fost singura țară care s-a opus realegerii lui, Tusk fiind cunoscut ca un fost adversar al liderului PiS, Jarosław Kaczyński.

Al doilea subiect pe care cele două țări ar putea coopera este criza refugiaților. Bruxellesul dorește o distribuție a acestora în toate statele membre UE, ideea respinsă vehement de către Polonia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel