Destituire Donald Trump. Avocaţii preşedintelui american au prezentat apărarea

Donald Trump
Donald Trump

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea dezbaterilor în procesul pentru destituirea preşedintelui Statelor Unite, o procedură pe care aceştia o consideră neconstituţională şi ''periculoasă'', relatează AFP.

Este prima dată de când echipa de apărare a fost anunţată vineri de Casa Albă pentru a-şi prezenta argumentele, bazate pe cele avansate din septembrie de Donald Trump şi republicani. Într-un prim răspuns scris la rechizitoriul Camerei Reprezentanţilor, avocaţii lui Donald Trump apreciază că este vorba de un atac periculos la dreptul americanilor de a-şi alege liber preşedintele. 'Este o încercare neruşinată şi ilegală de a răsturna rezultatele alegerilor din 2016 şi de a interfera cu alegerile din 2020, cu câteva luni înainte' de acestea, au adăugat avocaţii Jay Sekulow şi Pat Cipollone.

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a votat miercuri trimiterea către Senat a actului de acuzare contra preşedintelui american Donald Trump în vederea procedurii sale de destituire. În opinia democraţilor, Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzaţia de obstrucţionare a Congresului ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel