Destin crunt: Torturaţi și mutilaţi pentru afaceri profitabile

Realitate macabră în România, prezentată, duminică seară, la emisiunea "În premieră", de la Antena 3. Urșii din România sunt traficați, torturaţi, mutilaţi şi obligaţi să facă spectacol pentru a distra trecătorii, ducând în spate afaceri pe cât de prospere, pe atât de ilegale.

Carmen Avram a prezentat, duminică, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "În premieră", povestea tristă a urșilor din România, animale nobile transformate în epave însufleţite, ce duc în spate afaceri prospere, dar ilegale, în timp ce autoritățile responsabile cu protecția lor par a nu observa ce se întâmplă. 

O victimă a lăcomiei oamenilor este și micuța Martin, căreia i s-a dat mâncare gătită ca să fie menţinută grasă, pentru a se reuși obținerea unui preț bun la vânzare. Poartă un nume masculin, pentru că cel care l-a capturat nici nu s-a interesat ce sex are puiuțul.

Cel mai emoționant caz, este, de departe, însă, cel al Maiei, un urs femelă care a ales să se automutileze, mâncându-și ghearele.

Și Max este un caz terifiant. Mama i-a fost împușcată și de mic a ajuns în mâna unor bișnițari care l-au orbit cu substanțe toxice și care l-au ținut timp de 10 ani legat cu un lanț scurt de o barieră de lângă Castelul Peleș să distreze trecătorii. Cu greu s-a adaptat însă în mediul natural de la rezervația Liberty unde se află de opt ani.

Nici povestea Murei, o vedetă a circului Globus, nu este mai puțin cutremurătoare. Atunci când a refuzat să mai facă spectacol, a fost și ea adusă la rezervația Liberty, unde deși avea în spate un parc de șapte hectare, continua să se învârtă în cerc, deprinsă ani la rând cu arena de unde a distrat mii de spectatori.

Doar în ultimii ani, sute de urşi au fost comercializaţi, pentru a fi schilodiţi sau puşi să facă spectacole, fără a conta nici pentru vânzător, nici pentru cumpărător că aceste simboluri ale României merită să fie protejate.

În majoritatea cazurilor, mama urşilor este ucisă, iar ursul mic se ia şi se învaţă să facă diverse animaţii. Apoi, după ce creşte şi începe să distrugă tot, ursul se ţine în cuşcă.

Dacă ajunge o marfă, prețul la care se comercializează variază între 400 şi 10.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel