Despăgubiri RECORD într-un proces de defăimare

Sebastian Florea / 20 feb 2019 / 12:34 Salveaza PDF Comentarii

Liceanul alb care a ironizat un amerindian a dat în judecată Washington Post pentru o sumă impresionantă.

Avocaţii lui Nicholas Sandmann, un licean alb în vârstă de 16 ani, acuzat că a încercat să-l ridiculizeze pe Nathan Phillips, fost combatant în Vietnam şi militant al cauzei amerindiene, a intentat proces pentru defăimare publicaţiei The Washington Post, unul dintre multele ziare care au relatat despre incidentul care a avut loc luna trecută pe scările Lincoln Memorial, relatează miercuri dpa şi EFE.

'Acesta este doar începutul', au postat avocaţii Lin Wood şi Todd McMurtry, pe site-ul firmei, menţionând că acesta este primul proces 'în numele lui Sandmann'' intentat pentru ''acuzaţii false şi defăimătoare''. Procesul a fost intentat la Tribunalul Districtual din statul Kentucky şi menţionează că suma solicitată pentru 'daune compensatorii şi punitive'' reprezintă ceea ce fondatorul Amazon.com Jeff Bezos a plătit pentru a cumpăra ziarul, adică 250 de milioane de dolari.

Citește și: Ce pot aştepta SUA de la al doilea summit Kim-Trump

Rol de victimă

 

Deşi iniţial Sandmann a declarat că de fapt a vrut să evite o confruntare cu Phillips, după ce în sprijinul său s-au pronunţat Dioceza din Covington (Kentucky) şi însuşi preşedintele Donald Trump, care au declarat că liceanul şi colegii săi nu au avut un comportament rasist, adolescentul a adoptat ulterior rolul de victimă.

În plângerea făcută împotriva ziarului The Washington Post, Sandmann susţine că publicaţia ''a participat la o formă modernă de McCarthism'' (de la numele senatorului american Joseph McCarthy, termen care descrie o perioadă de suspiciune intensă anticomunistă în Statele Unite ale Americii - n.r.) împotriva sa pentru ''a-şi promova cunoscuta şi dovedita agendă părtinitoare faţă de Trump''.

Victimă acceptabilă în războiul împotriva preşedintelui

 

Sandmann mai acuză The Washington Post că a publicat o serie de articole false şi defăimătoare ''pentru a discredita un tânăr care, în opinia ziarului, era o victimă acceptabilă în războiul său împotriva preşedintelui''. La rândul său, The Washington Post a anunţat că studiază plângerea şi că plănuieşte să aibă ''o apărare puternică'', potrivit EFE.

Incidentul a avut loc la 18 ianuarie pe scările Lincoln Memorial, monument din Washington ce îl glorifică pe fostul preşedinte Abraham Lincoln, unii manifestând împotriva avortului, alţii pentru dreptul băştinaşilor. Într-o înregistrare video devenită virală apar liceeni albi care făceau glume dispreţuitoare la adresa amerindienilor. Liceanul participase la Marşul pentru Viaţă, iar Nathan Phillips la un marş al amerindienilor.

Citește și:  Dubai 2019 Simona HALEP - Lesia TSURENKO LIVE. Rezultat final

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27