Deși bombardează orașele din Ucraina de 2 luni, Rusia e cea care acuză acum Kievul că a lansat rachete asupra unui sat

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Federația Rusă acuză Ucraina că a bombardat un sat.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la graniţa cu Ucraina, a acuzat luni seară Kievul că a bombardat un sat, spunând că în urma atacului doi civili au fost răniţi şi mai multe case au fost deteriorate, transmite AFP.

"Un sat a făcut obiectul unui atac (...). Este deja clar că există civili răniţi. Sunt doi, deocamdată: un bărbat rănit la mână şi o femeie cu o rană la gât, a scris pe Telegram Viacheslav Gladkov.

Potrivit acestuia, atacul a vizat satul Juravliovka.

"La faţa locului s-au deplasat deja ambulanţe. Sunt case care au fost parţial distruse", a mai spus Gladkov.

Rusia a acuzat în repetate rânduri forţele ucrainene că au efectuat atacuri pe teritoriul său, inclusiv asupra a două sate din regiunea Belgorod şi a unuia din regiunea Briansk la mijlocul lunii aprilie, conform Agerpres.

În ciuda sancțiunilor occidentale, Putin susține că economia rusă a rezistat șocului și „se stabilizează“

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni că economia Federaţiei Ruse este pe cale să se "stabilizeze", după ce a fost lovită de mai multe serii de sancţiuni occidentale în urma declanşării "operaţiunii militare ruse" în Ucraina, informează AFP.

"Inflaţia a încetinit, creşterea săptămânală a preţurilor s-a apropiat de normal, iar la o serie de produse preţurile au început deja să scadă", a declarat Putin în timpul unei reuniuni a guvernului consacrată problemelor economice.

Această rezilienţă ţine, potrivit lui Putin, de doi factori: de buna sănătate a rublei, care "s-a întărit în ultimul timp", până la a reveni la nivelurile de dinaintea crizei, şi de "cererea consumatorilor", revenită la normal după "un vârf în februarie-martie", când ruşii s-au înghesuit să cumpere bunuri de larg consum din magazine, din teamă de penurii sau de prăbuşirea rublei.

Preşedintele rus a îndemnat la "garantarea unei normalizări progresive a dinamicii preţurilor" şi la evitarea "unei baze speculative a cererii".

Rusia a fost lovită de mai multe serii de sancţiuni occidentale după invazia sa militară în Ucraina, declanşată pe 24 februarie, inclusiv de embargouri asupra unor exporturi-cheie care au majorat inflaţia, deja mare după pandemia de COVID-19 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel