Desființare SIIJ. Orban: Eu nu am vrut să fac asta pentru a nu se interpreta

Ludovic Orban a făcut un anunț de ultima oră privind desființare SIIJ.

"Grupurile parlamentare ale PNL vor sprijini desfiinţarea Secţiei speciale. De altfel, astăzi, am şi luat decizia în Biroul executiv să mandatăm grupurile parlamentare ale PNL să voteze legea de desfiinţare a Secţiei speciale", a spus Ludovic Orban.

"Liderul de grup PSD a refuzat să supună la vot propunerea PNL"

"Acest proiect nu intră astăzi la dezbatere în plen pentru că şedinţele Comitetului liderilor sunt conduse, în absenţa preşedintelui Camerei, de liderul de grup -  cel mai mare număr de parlamentari - adică de liderul de grup PSD. Acesta a refuzat să supună la vot  propunerea liderului de grup PNL în Comitetul liderilor, să fie introdusă pe ordinea de zi dezbaterea generală şi dezbaterea pe articole.  Nu este nicio problemă.

Vom dezbate miercuri şi, tot miercuri, va fi supusă votului final. Dacă liderul de grup al PSD va refuza să supună la vot propuneri ale altor lideri de grup în mod abuziv, îmi voi aroga eu dreptul pe care îl am, ca președinte al Camerei, să conduc Comitetul liderilor. Eu nu am vrut să fac asta pentru a nu exista interpretarea că încercam să folosim în mod autoritar pârghia de putere, cea de preşedinte al Camerei, dar dacă PSD se va comporta în continuare aşa, de fiecare dată când va fi necesar, îmi voi asuma eu conducerea Comitetului liderilor", a mai spus Orban.

"CSM trebuie să aibă un punct de vedere pentru trimiterea în judecată"

Întrebat dacă amendamentul adoptat oferă sau nu imunitate magistraţilor în faţa unei eventuale anchete, reţineri, acesta a mai spus: "Este o formulă la care s-a convenit, conform Constituţiei. CSM este practic garantul independenţei justiţiei în România. În analizele diferitelor forme posibile de funcţionare, după desfiinţarea SIIJ - evident că au fost mai multe variante care au fost analizate - mi s-a părut o soluţie corectă, din punct de vedere constituţional, ca acest organ - CSM -  să poată să aibă un punct de vedere. Nu pentru începerea urmăririi penale, ci pentru trimiterea în judecată."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel