Desfiinţare SIIJ. Oana Florea, întrebare cheie pentru PNL şi USR. "O nouă vânătoare politică?"

Sursa: Facebook Oana Florea
Sursa: Facebook Oana Florea

Oana Florea (PSD) lansează o întrebare cheie pentru PNL şi USR, în contextul proiectului de desfiinţare a SIIJ, dezbătut în Comisia Juridică. 

"Azi este o zi importantă pentru viitorul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. De la înființarea ei, s-a dovedit a fi un organism judiciar echilibrat, nu a generat niciun scandal public, nu a declanșat nicio vânătoare de vrăjitoare. De la înființarea ei, judecătorii nu s-au mai temut să conteste probatoriile procurorilor și nici procurorii nu s-au mai simțit amenințați de superiorii lor. De la înființarea ei, Justiția a putut să funcționeze liberă.

De ce a făcut Coaliția PNL-USR, atunci, o obsesie din desființarea ei? Doar dintr-un avânt revanșard pueril? De ce nu poate cuplul PNL-USR să iasă din isteria electorală și să gândească echilibrat, în interesul țării, nu al propriilor partide?", a scris Oana Florea pe Facebook. 

Întrebare cheie. "O nouă vânătoare politică?"

"Poate că răspunsul se află în partea a doua a propunerii: reîntoarcerea la DNA. O instituție care s-a compromis prin abuzurile și epurările politice pe care le-a făcut în ultimii ani. O instituție care a fost obsedată să deschidă dosare oricui și să acuze cu orice preț. Procurorii abuzivi vor fi anchetați de colegii lor din DNA, pe principiul "corb la corb nu își scoate ochii". Atât judecătorii, cât și colegii lor din CSM vor fi anchetați tot de DNA. Și să vedeți atunci decizii independente și parțiale! Asta doresc PNL și USR, o nouă vânătoare politică? Vor să controleze și să îi șantajeze pe judecători, care vor acționa așa cum le dictează procurorii?

DNA are suficiente competențe acum, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să funcționeze în continuare. Este un garant al independenței și imparțialității judecătorilor", a mai scris Oana Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel