EXCLUSIV  Desfiinţare SIIJ. Kelemen Hunor, răspuns pentru DC News despre așa-zisa condiție impusă de UDMR

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Vicepremierul Kelemen Hunor a făcut o precizare pentru DC News cu privire la o eventuală condiţie pusă de către UDMR pentru a vota în favoarea desfiinţării SIIJ. 

Vicepremierul Kelemen Hunor a negat, într-un mesaj transmis DC News, informaţia potrivit căreia UDMR ar pune condiţii partenerilor din coaliţia aflată la guvernare pentru a vota în favoarea desfiinţării SIIJ (Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție). 

Kelemen Hunor a negat informaţiile potrivit cărora UDMR ar fi condiţionat votul pentru desfiinţarea SIIJ de introducerea unei imunități sporite pentru magistrați, astfel încât judecătorii și procurorii să nu poată fi trimiși în judecată fără avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Nu există condiţie pusă. Sunt nişte discuţii", a transmis preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, printr-un mesaj. 

Ce a declarat, pe 7 martie, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor

Pe 7 martie, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirma că proiectul pentru desfiinţarea SIIJ va fi modificat în Parlament, menţionând că sunt în derulare discuţii despre cine va prelua dosarele magistraţilor cu probleme. Potrivit lui Kelemen, dosarele magistraţilor ar trebui instrumentate de Parchetul General, unde există deja un departament de urmărire penală şi criminalistică.

"Nu am nicio problemă cu desfiinţarea Secţiei speciale. Avem o problemă unde ajung aceste dosare şi cine va ancheta pe magistraţi, în cazul în care există o problemă. Aici punctul nostru de vedere este uşor diferit faţă de al colegilor noştri. Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat (dosarele la DNA - n.r.), ci la procurorul general. Nu trebuie să înfiinţezi nicio structură nouă. Nu poţi să reduci totul doar la fapte de corupţie în cazul magistraţilor şi atunci să fie la procurorul general, la Ministerul Public (...) Acolo există, în cadrul Ministrului Public, un departament de urmărire penală şi criminalistică (...) şi acolo ar trebui duse aceste dosare, nici la DNA, nici la DIICOT", explicat preşedintele UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel