Desființare SMURD. Arafat: Trebuie să găsim o soluţie

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat a declarat că trebuie menţinută activitatea echipajelor SMURD de la Nădlac şi Vinga şi urmează să fie găsită o soluţie.

"Trebuie să găsim o soluţie să menţinem activitatea acestor echipaje, să rămână funcţionale mai departe. În judeţul Mureş, s-a găsit o soluţie să se rezolve pe anul acesta - Consiliul Judeţean a preluat toate cheltuielile la echipele respective. În final, s-a găsit o soluţie la Mureş, unde riscam să pierdem mai multe echipaje. Acolo, jumătate din echipaje sunt cu componentă civile în ele", a arătat Arafat.

El a spus că, dacă salariul va fi asigurat de Ministerul de Interne, înseamnă că personalul va fi preluat de IGSU, ceea ce reprezintă soluţia pentru a se scăpa această presiune, "care se repetă deja de doi ani, din partea primăriilor, care vor să scape de aceste echipaje".

"Acesta este un semnal că sistemul de urgenţă trebuie în final să fie asigurat de stat, pentru că implicarea unei autorităţi locale care nu prezintă garanţia menţinerii sistemului şi, după ce faci un plan pe resursele de intervenţie, te trezeşti că-ţi dispar resursele de intervenţie dintr-o zonă şi trebuie să le înlocuieşti cu alte resurse şi asta arată că este bine cum s-a gândit sistemul iniţial.

În cele cinci judeţe a fost o excepţie, aceste echipe va trebui să le preluăm şi pe ele şi să nu mai înfiinţăm echipe similare în viitor, care, după ce funcţionează câţiva ani de zile, să vină cineva să spună desfiinţaţi-le, punând în pericol viaţa oamenilor de acolo. Mai bine facem planurile acestea, le facem şi le asigurăm la nivel de sistem de urgenţă direct aparţinând IGSU şi Serviciilor de Ambulanţă", a precizat secretarul de stat.

Serviciile SMURD de la Nădlac şi de la Vinga sunt în pericol de a fi desfiinţate, după ce primăriile nu mai au resurse financiare pentru a susţine activitatea acestora, au anunţat edilii celor două localităţi arădene, într-o întâlnire pe care au avut-o luni cu conducerea Consiliului Judeţean Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel